S kolesom po avtocesti

Naravnost nor podvig si je danes privoščil kolesar, ki je zapeljal na avtocesto in se po njej po predoru Dekani peljal proti Kopru. Policisti ga niso izsledili.

Kolesar je po prehitevalnem pasu pripeljal iz predora Dekani. Foto: Vir Dars
Kolesar je po prehitevalnem pasu pripeljal iz predora Dekani. Foto: Vir Dars

DEKANI > Na koprskem operativno komunikacijskem centru so pojasnili, da je na številko 113 poklicalo več voznikov in poročalo o kolesarju z belo čelado, ki vozi po avtocesti od Črnega Kala proti predoru Dekani in nato še naprej. Policisti so pregledali relacijo, vendar kolesarja niso izsledili.

Na Darsu poudarjajo, da je vožnja s kolesom po avtocesti prepovedana, na kar opozarjajo tudi znaki. Za takšno nespametno početje je zagrožena globa, ki jo lahko izrečejo policisti. Kolesar je peljal po predoru Dekani, v katerem so danes čistili predorsko cev in je bil ves promet usmerjen na prehitevalni pas.

Iz posnetkov nadzornih kamer je razvidno, da je kolesar v predoru nekaj časa vozil po voznem pasu, ki je bil zaradi del zaprt, in nato obvozil tovorna vozila ter zapeljal na prehitevalni pas, po katerem se je tudi pripeljal iz predora. Na Darsu še dodajajo, da gre za skrajno neodgovorno dejanje, s katerim kolesar ni ogrožal le svoje varnosti ampak tudi varnost drugih. SP


Najbolj brano