S ključem se je udaril v vrat

Danes dopoldne so policiste obvestili o delovni nesreči v enem od podjetij na Cerkljanskem, kjer se je z orodjem poškodoval mlajši delavec. Po prvih podatkih je 20-letni delavec skupaj s sodelavcem želel odviti matico (velikost navoja 13,40 centimetra) z večjim viličastim ključem (dolžine 1,50 metra).

 Foto: STA
Foto: STA

NOVA GORICA > Pri tem je matica naenkrat popustila, tako da se je 20-letnik s ključem udaril v vrat in se pri tem predvidoma lažje poškodoval. Po nesreči je zaradi bolečin iskal zdravniško pomoč v Zdravstveni postaji Cerkno, po nudeni zdravniški pomoči pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z delovno nesrečo s pisnim poročilom obvestili novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Prometna nesreča v Novi Gorici

Danes ob 13.10 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti med Novo Gorico in Rožno Dolino, kjer sta trčila avtomobila. Novogoriški policisti so ugotovili, da je 49-letni voznik avtomobila, državljan Italije, vozil iz smeri Rožne Doline proti Novi Gorici. Ko se je ustavil na bankini, je z vozilom želel polkrožno obrniti proti Rožni Dolini in pri tem zaprl pot 38-letni voznici avtomobila, ki je v tem času pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Med vozili je prišlo do trčenja, nihče se ni poškodoval. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in bodo 49-letnemu italijanskemu vozniku (povzročitelju prometne nesreče) izrekli globo. Poleg policistov so na kraju prometne nesreče posredovali tudi novogoriški poklicni gasilci in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so na kraju nudili ustrezno pomoč.

Ukradli kosilnico

Danes so policiste obvestili o tatvini vrtnega orodja v naselju Preserje. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec včeraj izpred ene od garaž ukradel petnajst let staro vrtno traktorsko kosilnico znamke husqvarna, po nestrokovni oceni vredno več kot 700 evrov. Glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva bodo policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Uradil ga je in mu poškodoval očala

Včeraj popoldne je bila policija obveščena o kršitvi javnega reda in miru pred enim od stanovanjskih blokov v Idriji, kjer je voznik avtomobila udaril drugega moškega v obraz in mu poškodoval korekcijska očala, oškodovanec pa ni bil poškodovan. Idrijski policisti so kasneje izsledili 48-letnega kršitelja in mu izrekli globo. V zvezi z obravnavanim primerom so policisti obvestili tudi pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Sumijo, da gre za konopljo

Novogoriški policisti so včeraj popoldne v Šempetru pri Gorici imeli v postopku 32-letnega moškega in mu v postopku zasegli posušene delce rastline, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Če bo nadaljnja analiza potrdila, da je šlo v navedenem obravnavanem primeru za prepovedano drogo, bodo policisti zoper omenjeno osebo uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prometna nesreča na Tolminskem

Včeraj ob 15.43 je bila policija obveščena o prometni nesreči na glavni cesti blizu naselja Volče na Tolminskem, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Nihče od udeležencev se ni poškodoval. Prometni policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 21-letni voznik avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa so mu policisti izdali plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano