S kamnoma v trgovino Agrarie

Včeraj zjutraj so prodajalko iz Agrariine trgovine na koprski tržnici pričakala razbita vhodna vrata. Neznanec je v vrata zalučal kamna in nato iz notranjosti odnesel blagajno, v kateri je bil blagajniški minimum.

Včeraj zjutraj si je razdejanje  v trgovini Agrarie na koprski 
tržnici s policistoma ogledal tudi direktor Robert Fakin.  Foto: Nives Krebelj
Včeraj zjutraj si je razdejanje v trgovini Agrarie na koprski tržnici s policistoma ogledal tudi direktor Robert Fakin.  Foto: Nives Krebelj

KOPER > Prodajalka, ki jo je ob šestih zjutraj pričakalo neprijetno presenečenje, je takoj poklicala policijo in direktorja Agrarie Roberta Fakina. “Na prvi pogled so odnesli blagajno, v kateri je bil blagajniški minimum,” je povedal Fakin, še preden je lahko vstopil v trgovino.

Policisti so na kraju zavarovali več sledov, ki bodo dali odgovore na to, ali je v prodajalno vlomil en storilec ali pa jih je bilo več.

“Zaradi razbitega stekla moramo očistiti trgovino, pri čemer moramo vzeti vse artikle s polic. Steklar bo zamenjal steklo na vratih, priklopiti moramo drugo blagajno in preveriti povezave. Potrudili se bomo, da bomo trgovino odprli čim prej,” je zjutraj povedal Fakin. Trgovino so odprli že med 9. in 10. uro, ko so tehniki namestili novo blagajno in računalnik. Do večera pa so zamenjali tudi steklo na vratih.

Na koprski policijski upravi pojasnjujejo, da letos na tržnici ali v njeni bližini letos niso obravnavali nobenega vloma v katero od trgovin, gostinskih lokalov ali drugih poslovnih prostorov. Zadnji vlom v bližini tržnice so obravnavali marca lani, storilca še niso izsledili. Serija vlomov pa se je na koprski tržnici zgodila sredi aprila predlani. Takrat je nekdo vlomil v deset poslovnih prostorov (trgovin, gostinskih lokalov). Policisti so ugotovili, da je vseh deset vlomov zagrešil 30-letni Izolan, ki živi v tujini. Ovadili so ga tožilstvu.

Včeraj dopoldne Fakin škode še ni mogel oceniti, znana bo po inventuri. V zadnjem času so njihove prodajalne okradli že trikrat. Prejšnji teden so neznanci na podoben način kot včeraj v Kopru vlomili v njihovo trgovino v Ankaranu. Na zadnji strani trgovine so razbili šipo in prišli v notranjost, od koder so odnesli cigarete in pijačo. Fakin je povedal, da je bilo v tem primeru škode za več tisoč evrov.

“Kaže, da takšni dogodki postajajo v Istri nekaj normalnega, in mislim, da bi nas to moralo skrbeti,” po zadnjih dogodkih ugotavlja direktor koprske Agrarie. Prepričan je, da bi morali spremeniti tudi zakonodajo. Razmere na socialnem področju se slabšajo, slabša pa je tudi varnost, čeprav politiki pogosto poudarjajo, da živimo v varni državi, je še dodal. NK, SP


Najbolj brano