S čelado peš pred motorista

V soboto dopoldne se je pri Kopru zgodila nenavadna nesreča, ko je pred motorista na cesto stekel pešec s čelado na glavi. Motorist ga je zadel in padel, poškodovala sta se oba. V Tubljah je domačinka povzročila verižno trčenje.

V Tubljah je domačinka v soboto trčila v švicarska avta.  Foto: Pgd Materija
V Tubljah je domačinka v soboto trčila v švicarska avta.  Foto: Pgd Materija

KOPER, TUBLJE > Nenavadna nesreča se je zgodila v soboto dopoldne na Istrski cesti v Kopru. Pri odcepu za veterinarsko postajo se je z mopedom ali kakšnim drugim dvokolesnikom očitno ustavil moški, zapustil vozilo in peš s čelado na glavi prečkal cesto. Pri tem je očitno spregledal motorista, ki se mu je takrat približeval po cesti.

Motorist se je skušal izogniti trčenju, vendar mu to ni uspelo in je pešca s čelado zadel ter padel. Na kraj so odhiteli policisti, gasilci koprske gasilske brigade in zdravstveni reševalci. Po prvih podatkih naj bi se oba udeležena laže poškodovala, po podatkih policije pa naj bi bile poškodbe pešca hude. Zaradi nepravilnega prečkanja bo plačal tudi kazen. Oba sta doma iz zaledja Kopra.

Tri ure kasneje pa je domačinka na glavni cesti v Tubljah pri Hrpeljah povzročila verižno trčenje treh vozil. Domačinka je očitno slabo ocenila razdaljo za vozilom, za katerim je vozila, in pri zaviranju prvega za njim ni uspela ustaviti, ampak je trčila vanj. Tega je odbilo še v avto pred njim.

V nesreči so posredovali matarski in sežanski gasilci, ki so pomagali sežanskim reševalcem pri oskrbi poškodovanega udeleženca. Po neuradnih podatkih naj bi se le rahlo udaril v vrat. V obeh vozilih pred avtom domačinke, so bili švicarski državljani.

DC


Najbolj brano