Rusu ukradli dragoceno pisalo in telefon

Da se po Portorožu sprehajajo tudi zelo petični gostje, dokazuje tudi primer, ki ga obravnavajo piranski policisti. 50-letni ruski turist je v pičlih petnajstih minutah ostal brez premoženja, vrednega 75.000 evrov. Turisti so bili žrtve nepridipravov še v nekaterih drugih primerih.

Ruskemu turistu so ukradli torbico, v kateri je imel zlat mobilni telefon in zlato pisalo, skupaj vredna kar 75.000 evrov Foto: Nokia
Ruskemu turistu so ukradli torbico, v kateri je imel zlat mobilni telefon in zlato pisalo, skupaj vredna kar 75.000 evrov Foto: Nokia

ISTRA, GORIŠKA > V soboto dopoldne je 50-letni ruski državljan prijavil piranskim policistom, da mu je nekdo med 9.45 in 10. uro z mize v eni od portoroških restavracij ukradel torbico, ki jo je pustil na mizi. V torbici je imel zlat mobilni telefon, okrašen z dragimi kamni, vreden 25.000 evrov, in dvakrat več vredno zlato pisalo. Policisti za srečnim nepridipravom še poizvedujejo.

Z velikim plenom so v neznano izginili tudi tatovi, ki so minuli konec tedna iz delavnice na območju Kopra ukradli več pnevmatik in platišč. Lastniku so povzročili za 20.000 evrov.

V nedeljo so v Portorožu okradli še 50-letno Rusinjo. V hotelu ji je neznanec iz torbice ukradel 820 evrov. Že v petek zgodaj popoldne pa sta mlajša moška v Portorožu 67-letni Italijanki ukradla torbo, ki jo je imela odloženo ob sebi na zidu. Ženska in njen partner sta stekla za nepridipravoma, vendar sta jima uspela pobegniti. Torbo so kasneje našli, a v njej ni bilo več 1300 evrov, telefona in očal z dioptrijo. V trgovini v Izoli pa sta neznana moški in ženska izkoristila nepazljivost prodajalke in ji izza pulta ukradla vrečko, v kateri je bilo 650 evrov. V nedeljo popoldne je bil zmikavt na delu tudi na ankaranski plaži. Ukradel je narbtnik, v katerem je imel kopalec mobilni telefon, slušalke za telefon ter denarnico z dokumenti in 45 evri. Nahrbtnik je že v petek izginil tudi s portoroške plaže. V noči na soboto so neznanci vlomili v postojnski gostinski lokal. Ukradli so 100 evrov in steklenico žgane pijače. V Ankaranu pa je neznanec iz rezervoarja tovornega avtomobila ukradel 400 litrov goriva.

Tatovi goriva so bili dejavni tudi na Goriškem. V nedeljo se je na bencinski servis Rožni Dolini pripeljal voznik svetlomodre alfe italijanske registracije. V rezervoar je natočil za 74 evrov goriva, nato pa odpeljal, ne da bi plačal račun. Na bencinskem servisu v Desklah pa je voznik avtomobila češke registracije natočil za 44 evrov goriva, v prodajalni pa je plačal le druge izdelke, ne pa tudi goriva.

V noči na nedeljo je neznanec iz garaže v Kopru ukradel črno moško gorsko kolo, vredno 400 evrov, in še štiri platišča znamke porsche, na katerih so bile gume pirelli. Lastnika je oškodoval še za dodatnih 2000 evrov. Iz druge garaže v Kopru je nekdo odpeljal rdeč skuter piaggio zip 25 in belo kolo s pomožnim motorjem tomos flexer. Lastnico je oškodoval za najmanj 900 evrov.

SP


Najbolj brano