Rotnikov zagovornik z zahtevo za varstvo zakonitosti

Zagovornik nekdanjega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroša Rotnika, ki je osumljen pranja denarja, Mitja Jelenič Novak bo v sredo vložil zahtevo za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče.

Nekdanji direktor Teša je od začetka meseca v 30-dnevnem priporu zaradi sumov pranja denarja Foto: STA
Nekdanji direktor Teša je od začetka meseca v 30-dnevnem priporu zaradi sumov pranja denarja Foto: STA

CELJE > Uroš Rotnik pa bo v petek ponovno zaslišan, je danes povedal Jelenič Novak, ki se sprašuje, zakaj je potrebno novo zaslišanje.

Dejal je, da je šele v petek prejel s tožilstva zahtevo za preiskavo, kar je zanj nenavadno, saj je Rotnik že od 6. novembra v 30-dnevnem priporu. O zadevi je danes poročal tudi časnik Večer.

Izvenobravnavni senat celjskega okrožnega sodišča je pritožbo Jelenič Novaka glede odprave pripora za Rotnika zavrgel in tako delno ugodil državni tožilki Darji Šlibar, ki je pripor zahtevala zaradi ponovitvene nevarnosti.

Po oceni Jelenič Novaka ni utemeljenega suma za očitano kaznivo dejanje, prav tako ne obstaja priporni razlog.

Nekdanji direktor Teša je od začetka meseca v 30-dnevnem priporu zaradi sumov pranja denarja. Pripor je po zaslišanju odredila preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Celju, ki je istega dne zaslišala tudi prej pridržanega nekdanjega prvega moža borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik, Bogdana Pušnika, vendar zanj ni odredila pripora.

Kot je po zaslišanju ocenil Jelenič Novak, možnosti na vplivanja na priče ali uničenja dokazov ni.

Rotnik in Pušnik sta osumljena kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, in sicer sumov pranja denarja, storjenih na škodo Teša. Kriminalisti so ju pridržali po kriminalističnih preiskavah, v katerih je bil za nekaj ur pridržan tudi davčni svetovalec Darko Končan.

Rotnik, ki je bil direktor Teša od aprila 2003 do novembra 2010, je od januarja 2013 direktor Komunalnega podjetja Velenje. Svet ustanoviteljev družbe pa ga je s 4. novembrom suspendiral.

STA


Najbolj brano