Roparjema pogojni kazni

Dobrih šest let po dejanju sta Dekančana priznala, da sta januarja 2009 oropala trgovino v Pobegih in dobila pogojni kazni. Oba bosta morala dve leti paziti, kaj počneta, sicer bo šel prvi v zapor za leto dni, drugi pa za deset mesecev. Lastnici trgovine morata vrniti naropanih 525 evrov.

Roparja sta v trgovini v Pobegih pred šestimi leti naropala 
pičlih 525 evrov.
Roparja sta v trgovini v Pobegih pred šestimi leti naropala pičlih 525 evrov. 

KOPER > Pred koprskega okrožnega sodnika Matevža Štrosa sta se pred dnevi postavila 33-letni Denis K. in 26-letni Žiga K., oba iz Dekanov.

Po poprejšnjem dogovoru s tožilstvom sta priznala, da sta sredi januarja 2009 v Pobegih vstopila v trgovino Hardi, prodajalko pa trdo prijela in jo potisnila ob prodajno polico.

Mlajši, ki je takrat komaj dopolnil 20 let, ji je brez besed pokazal proti blagajni, kar je prodajalka razumela kot jasen namig, da zahtevata denar. Medtem ko jo je starejši še naprej krepko tiščal ob police, je mlajši stopil do blagajne in ugotovil, da je zaklenjena. Pristopil je do prodajalke in od nje zahteval ključ, ob tem pa z roko segel v žep in v njem nakazal trd predmet.

Prodajalka je bila prepričana, da ima orožje, ustrašila se je in mu izročila ključ blagajne. Ropar jo je nato odklenil in iz nje pobral 525 evrov dnevnega izkupička. Drugi je nato prodajalko izpustil iz prijema, nakar sta oba stekla iz trgovine in izginila v neznano.

Kriminalisti so jima kmalu prišli na sled in ju tudi identificirali, zaradi našega počasnega sistema pa sta prišla na vrsto za sojenje šele dobrih šest let kasneje. To jima je šlo tudi zelo na roko, saj je tožilstvo v zameno za priznanje krivde zanju predlagalo le pogojni kazni.

Konec prejšnjega tedna je tako najprej priznal krivdo Denis K. in dobil leto dni pogojne zaporne kazni z dvema letoma preizkusne dobe, za njim pa še Žiga K., ki mu je sodnik izrekel deset mesecev pogojne kazni z enako dolgo preizkusno dobo. Ne enemu ne drugemu ni treba plačati stroškov sojenja, morata pa lastnici trgovine povrniti naropan denar. Sodnik je tako vsakemu naložil, da ji mora v petnajstih dneh vrniti 262,5 evra z obrestmi. DC


Najbolj brano