Ropar zahteval denar in nato zbežal praznih rok

Odkritega obraza in neoborožen se je včeraj dopoldne neznani moški lotil ropa SKB banke v Novi Gorici. Od uslužbenke je zahteval denar, nato pa zbežal, še preden je uspel vzeti en sam evro.

Ropar si je za tarčo izbral banko SKB, vendar je prostore zapustil praznih rok. Foto: Leo Caharija
Ropar si je za tarčo izbral banko SKB, vendar je prostore zapustil praznih rok. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Neuspeli rop se je zgodil včeraj nekaj minut pred deveto uro zjutraj v središču Nove Gorice, v Ulici Tolminskih puntarjev. V tej ulici so kar štiri bančne poslovalnice, neznani ropar pa si je za tarčo izbral poslovalnico SKB banke.

Po včerajšnjih skopih podatkih, ki jih je posredovala policija, je moški vstopil v banko, prišel do okenca in od uslužbenke zahteval denar. Govoril naj bi slovensko. Kako je reagirala uslužbenka, ali mu je denar obljubila ali pa mu je zabrusila, da mu ga ne bo dala, z novogoriške policijske uprave včeraj niso sporočili. Kakorkoli že, takoj po svoji zahtevi je moški prostore banke hitro zapustil praznih rok in se izgubil na novogoriških ulicah.

Moški naj ne bi bil oborožen, v ropu pa tudi ni bil nihče ranjen. Ali je bil v času ropa v banki še kdo, razen uslužbencev in roparja, ni znano. Je pa policija včeraj opisala neznanca: gre za približno 40 let starega moškega, visokega 180 centimetrov, srednje postave, ki je bil oblečen v temno modro trenirko, na glavi pa je nosil temnejšo kapo s šiltom in temna očala.

Poskus ropa je bil očitno tako diskreten, da niti bližnji sosedje niso uspeli opaziti ničesar. Da se nekaj dogaja v banki, so opazili šele, ko so na kraj pridrveli številni policisti. Kriminalisti in policisti so včeraj še vedno intenzivno preiskovali okoliščine dogodka in do poznih popoldanskih ur neuspešnega roparja še niso ujeli.

Policija zato prosi vse morebitne očividce, ki so včeraj pred deveto uro dopoldne opazili karkoli sumljivega ob banki SKB v Ulici Tolminskih puntarjev, naj jim to čim prej sporočijo. Lahko pokličejo na številko 113, anonimni telefon policije 080/12-00 ali kar na najbližjo policijsko postajo.

DC


Najbolj brano