Ropar v poslovalnici NKBM

Po krajšem zatišju se v zadnjih dneh ropi po primorskih krajih kar vrstijo, najprej v trgovinah na Goriškem, nato na bencinskem servisu na Škofijah, nazadnje pa v sredo popoldne še v Posočju. Tam je oborožen in zamaskiran neznanec oropal bančno poslovalnico Nove KBM. V neznano naj bi zbežal z nekaj tisočaki. Policisti in kriminalisti ga še iščejo.

Neznanec je oropal bančno poslovalnico Nove KBM v Mostu 
na Soči. V neznano naj bi zbežal z nekaj tisočaki. Foto: Miljko Lesjak
Neznanec je oropal bančno poslovalnico Nove KBM v Mostu na Soči. V neznano naj bi zbežal z nekaj tisočaki. Foto: Miljko Lesjak

MOST NA SOČI >V sredo popoldne, nekaj minut pred zaprtjem bančne poslovalnice Nove KBM na Mostu na Soči, je v prostore vkorakal neznan moški, ki je imel na glavi kapo z izrezom za oči, v rokah pa je držal kratkocevno strelno orožje. Od bančne uslužbenke je s pištolo zahteval denar. Kot smo izvedeli, je iz bančne poslovalnice izginil z nekaj tisoč evrov vrednim plenom. Na novogoriški policijski upravi so pojasnili, da je med oboroženim ropom na srečo ni nihče skupil.

Policisti so obvestilo o ropu na Mostu na Soči dobili ob 16.20, bančna uslužbenka bi vrata za stranke zaprla deset minut zatem. Tako pa so namesto strank v banko hiteli policisti in kriminalisti, ki so začeli zbirati obvestila in iskati uporabne sledi v bančnih prostorih. V okolici so postavili cestne blokade, a roparja do včeraj še niso prijeli. Okoliščine oboroženega ropa so kriminalisti še intenzivno preiskovali.

Neznani ropar je visok približno 180 centimetrov, čokate postave, nosil je temnejšo jakno, čez glavo pa je imel kapo z izrezom. Policisti vse morebitne očividce, ki bi jim lahko pomagali s koristnimi informaciji o sredinem popoldanskem dogajanju na Mostu na Soči, prosijo, da jim to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080/12 00. Lahko pa pokličejo tudi na najbližjo policijsko postajo.

Novogoriški policisti in kriminalisti še preiskujejo roparski tatvini, ki sta se v ponedeljek pozno popoldne zgodili v Mercatorjevi trgovini v novogoriški Delpinovi ulici in v Eurospinu v Šempetru pri Gorici. V Mercatorjevi trgovini je neznanec z injekcijsko iglo v roki grozil prodajalki in zahteval, naj odpre blagajno, kar je tudi storila. Ropar je nato iz blagajne ukradel denar, pred trgovino sedel na kolo in zbežal. V Eurospinu v Šempetru pri Gorici pa naj bi ropar trgovko prijel za vrat in ji grozil z nožem, naj odpre blagajno. Po podatkih policije je v tem primeru ropar zbežal v neznano praznih rok.

V torek okoli 20.30 se je rop zgodil tudi na bencinskem servisu OMV v bližini nekdanjega mejnega prehoda Škofije. Roparja sta z manjšo pištolo in sekiro zagrozila prodajalcema na bencinskem servisu in nato z nekaj tisoč evri plena peš stekla na italijansko stran. Tudi za njima koprski kriminalisti in policisti še poizvedujejo.

SIJAN PRETNAR


Najbolj brano