Ropar ju je zaklenil v pekarno

V soboto zvečer se je v središču Nove Gorice zgodil še en rop. Neznanec je presenetil prodajalki, ki sta ravno zapuščali pekarno, eni je zagrozil z manjšo pištolo in pobegnil s plenom, vrednim nekaj sto evrov. Policisti roparja še iščejo.

V soboto zvečer je  neznani ropar počakal, da sta prodajalki zaprli pekarno. Ukradel je dnevni izkupiček in blagajniški minimum. 

 Foto: Nace Novak
V soboto zvečer je neznani ropar počakal, da sta prodajalki zaprli pekarno. Ukradel je dnevni izkupiček in blagajniški minimum.  Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > Novogoriške policiste so o sobotnem ropu obvestili nekaj minut po 20. uri. Neznanec je eno od prodajalk, ki je nameravala po koncu službe oditi iz prodajalne, presenetil pri službenem vhodu na zadnji strani stavbe, in ji zagrozil z orožjem. Od nje je terjal denar, nato pa z nekaj sto evri zbežal, menda proti meji z Italijo.

Izvedeli smo, da je neznanec oropal pekarno Brumat v Erjavčevi ulici v bližini stadiona. Včeraj je ena od prodajalk, ki je delala v soboto zvečer, že stregla kupcem. Ko sta v soboto okoli 20. ure s sodelavko zapuščali trgovino skozi službeni vhod na zadnji strani stavbe, je neznanec sodelavki, ki je šla prva iz prodajalne, zagrozil z manjšo pištolo, vstopil v prostor in zahteval denar.

Odnesel je nekaj sto evrov, dnevni izkupiček in blagajniški minimum. Prodajalki, s katero smo govorili včeraj, se je zdelo, da ropar ni starejši od 55 let. Poudarila je, da ni šlo za mlajšega moškega. Moški se ji je zdel sumljiv, ker se je pred tem nervozno sprehajal sem in tja ob stavbi, v kateri je prodajalna.

Sodelavki je vzel mobilni telefon, iz prodajalne pa še službeni stacionarni telefon, in ju zaklenil. Kasneje so telefone našli v bližnjem smetnjaku, kamor jih je vrgel, nam je povedala prodajalka. Po sobotnem ropu ji je neprijetno, še posebej zato, ker naj bi pred približno dvema tednoma nekdo oropal tudi Mercatorjevo trgovino, ki je v isti stavbi.

Novogoriški policisti in kriminalisti so v soboto zvečer takoj po obvestilu začeli iskati roparja, včeraj so še vedno preverjali okoliščine. Neznanec je, kot so sporočili z novogoriške policijske uprave, visok približno 180 centimetrov in srednje postave. Na glavi je imel temnejšo kapo, oblečen pa je bil v temnejša oblačila.

Policisti vse morebitne očividce in vse, ki bi kaj vedeli o dogajanju v prodajalni na Erjavčevi ulici, prosijo, da jim to sporočijo na interventno številko 113, na telefonsko številko novogoriške policijske postaje (05) 303 44 00, na najbližjo policijsko postajo ali pa na anonimni telefon policije 080 1200.

Občane Nove Gorice je v zadnjem času vznemirilo več drznih in roparskih tatvin. Pred dnevi so bile žrtve predrznih roparjev prodajalke Mercatorjeve trgovine v Delpinovi ulici in Eurospina v Šempetru, nekaj podobnih primerov se je zgodilo tudi konec lanskega leta. Policisti še preiskujejo rop bančne poslovalnice NKBM, ki se je pred dobrima dvema tednoma zgodil na Mostu na Soči.

NN, SP


Najbolj brano