Ropar Italijana udaril v obraz

Policisti še iščejo neznanega roparja, ki naj bi v soboto zvečer sredi Kopra napadel 85-letnega Italijana in ga poskušal okrasti. Policisti so v zadnjih dneh obravnavali še več drznih tatvin.

Odklenjeno vozilo na počivališču Povir je bilo za neznana 
moška lahek plen.  Foto: Pu Koper
Odklenjeno vozilo na počivališču Povir je bilo za neznana moška lahek plen.  Foto: Pu Koper

PRIMORSKA > V soboto okoli 18. ure se je večerni sprehod po Ukmarjevem trgu v Kopru za 85-letnega Italijana končal precej boleče. Policistom je prijavil, da je imel bližnje srečanje z neznanim moškim, ki ga je poskušal oropati. Najprej je prišel do njega in zahteval denarnico. Ker pa se priletni Italijan ni pustil prepričati le z besedami, ga je neznanec udaril v obraz in ga porinil na tla. Dejanje so opazili tudi mimoidoči, zaradi česar je neznanec pobegnil. Če ga bodo policisti izsledili, ga čaka kazenska ovadba zaradi poskusa kaznivega dejanja ropa in povzročitve lahke poškodbe.

Tatova na skuterju

Že v petek popoldne sta starejšo Koprčanko okradla fanta, ki sta se peljala na skuterju. 67-letna domačinka se je sprehajala, ko sta se mimo nje po kolesarski stezi na skuterju pripeljala mladeniča. Eden ji je med vožnjo z roke iztrgal torbico, nato pa sta se odpeljala proti glavni avtobusni postaji. Koprčanka je imela v torbici denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in 100 evri. V torbici je imela še očala, ključe, dežnik, mobilni telefon. Mladeniča sta jo oškodovala za 400 evrov. Policisti ju še iščejo.

V noči na soboto so tatovi na počivališču Povir presenetili državljanko Ukrajine. Parkirala je avto, nato pa se je s sinom sprehodila, a je avto pustila odklenjen. To pa sta izkoristila neznanca, ki sta ji ukradla torbico, v kateri je imela poleg dokumentov še 1300 evrov.

Serija vlomov v gostinske lokale

V Postojni je minuli vikend nepridiprav vlomil v gostinski lokal na Tržaški cesti. Iz denarnice, ki jo je našel v notranjosti, je ukradel 120 evrov, izmaknil pa je tudi več zavojev cigaret, vrednih 700 evrov. Policisti so v isti noči dobili še tri prijave vlomov v postojnske gostinske lokale. Iz prvega je tat ukradel menjalniški denar in lastnike oškodoval za 560 evrov, iz drugega je odnesel cigarete, nekaj denarja in manjši sef. S plenom, vrednim 1500 evrov, je nato izginil v neznano. Tudi iz tretjega je odnesel denar, skupaj 800 evrov.

V Kopru je neznanec vlomil v pritlično stanovanje in lastnici ukradel več zlatega nakita. V Rižani pa je nekdo vlomil v zabojnika, lastnikom je odpeljal motokultivator, vreden 3000 evrov.

Tatovi niso počivali niti 1. novembra. Na Oljčni poti v Kopru je neznanec vlomil v avto in ukradel volan. Lastniku je povzročil več kot 2000 evrov škode. Z avta, parkiranega v bližini, pa je tat ukradel znak BMW in anteno, vredna 150 evrov.

Na Izletniški poti v Kopru je tat odpeljal nezaklenjeno motorno kolo znamke yamaha TMW125 enduro koprske registracije. Temno modro motorno kolo, ki ima širšo zadnjo pnevmatiko, je vredno tisoč evrov. Policistom so prijavili, da je nekdo iz Podbrežne ulice v Kopru odpeljal zaklenjeno motorno kolo znamke tomos flexer 25 črne barve. Tat je lastnika oškodoval za 700 evrov.

Nepridiprav, ki je v Renčah razbil steklo na zadnjih levih vratih avtomobila in tako vlomil v notranjost, je lastniku ukradel denarnico z dokumenti in bančnimi karticami, poleg tega pa je na vozilu na več mestih podrsal lak na karoseriji in povzročil še dodatno škodo. SP


Najbolj brano