Romunsko-španska naveza kradla na parkiriščih trgovskih središč

Novogoriški policisti in kriminalisti so pred nekaj dnevi uspešno končali dlje časa trajajočo policijsko preiskavo več sumov kaznivih dejanj drznih tatvin, ki so jih izvrševali tuji državljani na območju policijskih postaj Nove Gorice in Sežane ter na območju slovensko-italijanske meje. 20. novembra so policisti v Velikih Žabljah v okolici Ajdovščine odvzeli prostost dvema osumljenima Romunoma, starima 27 in 30 let.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

NOVA GORICA, KOPER > Policisti in kriminalisti so bili namreč že nekaj časa pozorni na skupino petih oseb, ki je izvrševala drzne tatvine na parkiriščih nakupovalnih središč.

Eden izmed storilcev je v času, ko so oškodovanci v svoja osebna vozila odlagali nakupljeno blago in torbice, stopil k njim in jih spraševal, kje je bližnje letališče in podobne informacije. Na ta način jih je zamotil in nazadnje dosegel, da so se oškodovanci oddaljili od svojih vozil.

Ta čas pa je izkoristili pajdaš, ki je iz vozil neopazno kradel torbice in denarnice z osebnimi dokumenti, gotovino in bančnimi karticami. Storilci so kasneje z ukradenimi bančnimi karticami na različnih bankomatih opravili več (uspešnih in neuspešnih) transakcij ali poskusili plačati razne storitve.

20. novembra so policisti in kriminalisti opravili hišno preiskavo bivališča osumljencev v Velikih Žabljah in zasegli več predmetov, ki so izvirali iz kaznivih dejanj.

Oba Romuna so policisti 22. novembra kazensko ovadili, preiskovalni sodnik pa je zoper njiju odredil pripor.

Ostali trije člani združbe, in sicer dve osumljenki, stari 26 (državljanka Španije) in 34 let (državljanka Romunije), ter 37-letni osumljenec (državljan Španije), so po podatkih policije v tujini in jih policisti še niso izsledili.

Spletno uredništvo


Najbolj brano