Romuni na Bovškem prodajali sumljive predmete

Bovški policisti so prejšnji teden prejeli več obvestil, da v enem od naselij v širši okolici Bovca trije neznani moški prodajajo različne kuhinjske izdelke. Naokoli so se prevažali z osebnim avtomobilom znamke opel z madžarskimi registrskimi številkami.

Fotografija je simbolična
Fotografija je simbolična 

BOVEC > Bovški policisti so sumljive prodajalce kmalu izsledili. Ugotovili so, da gre za tri romunske državljane (dva moška, stara 39 let, in mladoletnik), ki so v vozilu prevažali večje število motornih žag, številne komplete kuhinjskih nožev znamke royalty line, posode ... Policisti so zaradi suma dela na črno obvestili tržno inšpekcijsko službo. Tržni inšpektorat je zoper Romune podal obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče s predlogom za odvzem predmetov sumljive kakovosti. Izdali pa so jim tudi plačilne naloge.

Policija opozarja na tovrstne, nemalokrat tudi nadležne prodajalce različnih izdelkov. Policisti svetujejo, da od tovrstnih prodajalcev ne kupujete predmetov, ki so običajno sumljive kakovosti, vprašljiv pa je tudi njihov izvor, ampak raje obvestite Policijo na telefonsko številko 113 oziroma anonimni telefon 080 1200 ali obvestite najbližjo policijsko postajo.

NR


Najbolj brano