Romun ostal brez 6000 evrov

Na primorskih bencinskih servisih se še vedno smukajo nepridipravi, ki prežijo predvsem na neprevidne tujce. Romunski voznik je tako ostal brez 6000 evrov. Tatovi so lastnika porscheja oškodovali za 5000 evrov, saj so z avtomobila ukradli prednje luči. Z njive v Ankaranu pa so odnesli celo namakalni sistem.

Tat je na bencinskem servisu Fernetiči tujcu ukradel šest tisoč evrov. Foto: Marica Uršič Zupan
Tat je na bencinskem servisu Fernetiči tujcu ukradel šest tisoč evrov. Foto: Marica Uršič Zupan

PRIMORSKA > Nedeljski postanek na bencinskem servisu Fernetiči se je za romunskega državljana končal precej dramatično. Medtem ko je točil gorivo v svoje vozilo, je nepridiprav izkoristil njegovo nepozornost in mu iz notranjosti ukradel denarnico, v kateri je imel 6000 evrov. Ruskemu turistu so v enem od piranskih lokalov ukradli mobilni telefon iphone 6, 15 evrov in bančno kartico.

V Portorožu sta brez nahrbtnika ostala Ribničan in še ena obiskovalka. Prvi je imel v nahrbtniku denarnico z dokumenti, nekaj drobiža, ključe avtomobila, sončna očala, telefon in oblačila. Tat ga je oškodoval za 200 evrov. Ženski pa so z nahrbtnikom ukradli ključe avtomobila in mobilni telefon. V nahrbtniku, ki ga je lastnica odložila na skalah v Piranu, pa je tat našel nekaj denarja, telefon in sončna očala. Prazen nahrbtnik je kasneje odvrgel.

V soboto so policisti ugotavljali, kako je iz apartmaja v Portorožu tat Poljakinji izmaknil mobilni telefon in 700 evrov. Iz hiše v Žusterni so nepridipravi odnesli za 400 evrov nakita. Še več škode imajo v Ankaranu. Zmikavti so jim z njive ukradli namakalni sistem in jim povzročili za 1550 evrov škode. V Luciji je tat z osebnega avtomobila porsche cayenne ukradel prednje luči, vredne 5000 evrov. S Tinjana so odpeljali neregistrirano motorno kolo kawasaki 250, vredno 2000 evrov.

V kraju Roče na Tolminskem so tatovi vlomili v starejšo nenaseljeno hišo. Odnesli so staro trobento in stensko uro. Vlomili so tudi v župnišče, vendar so odšli praznih rok. Na vratih pa so povzročili za sto evrov škode. V okolici Žage na Bovškem je nepridiprav razbil zadnje levo steklo vrat na passatu nemške registracije ter 43-letnemu lastniku z zadnjega sedeža ukradel kamero, vredno 350 evrov, in denarnico, v kateri je imel dokumente in bančne kartice. Tat je Nemca oškodoval za 500 evrov. Iz kombija znamke fiat ducato, parkiranega v Solkanu, pa je vlomilec odnesel telefon in hlače, v katerih je imel lastnik denarnico z gotovino. SP


Najbolj brano