Ribič iz reke potegnil truplo domačinke

Tolminski policisti so tudi včeraj preiskovali okoliščine tragičnega dogodka, ki je v ponedeljek zvečer pretresel domačine. Nemški ribič je popoldne v reki Tolminki opazil žensko truplo. Kasneje se je izkazalo, da je v reko padla 21-letna domačinka, ki pa ji reševalci niso več mogli pomagati.

V ponedeljek je  v Tolminko padla 21-letna domačinka, ki pa ji reševalci niso več mogli pomagati
V ponedeljek je v Tolminko padla 21-letna domačinka, ki pa ji reševalci niso več mogli pomagati 

TOLMIN > Novogoriški operativno-komunikacijski center je v ponedeljek ob 17.48 iz Tolmina dobil prvo obvestilo o tem, da reka Tolminka s seboj prenaša truplo. K Tolminki so takoj odhiteli policisti in novogoriški kriminalisti, tja pa so napotili tudi tolminske gasilce. Nekaj minut po prvem klicu na policijo pa je regijski center za obveščanje poklical še 31-letni nemški ribič, ki je medtem iz struge reke že potegnil žensko truplo. Mlada ženska ni kazala znakov življenja, zato jo je začel oživljati, vendar ji ni mogel več pomagati.

K Tolminki je prihitel tudi dežurni zdravnik, ki je lahko le potrdil njeno smrt. Na truplu ni našel sumljivih poškodb. Po neuradnih podatkih naj bi imela poškodovano glavo in odrgnine po telesu, ki bi lahko nastali ob padcu ali pa že, ko jo je nosila reka. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na inštitutu za sodno medicino. Takrat bo tudi več znanega o vzroku smrti.

Kasneje so policisti ugotovili, da je v reki umrla 21-letnica, doma iz tolminske občine. Policisti so o tragičnem dogodku obvestili tudi preiskovalno sodnico in novogoriško tožilstvo. Včeraj so še preiskovali okoliščine, preverjali so tudi, kje je domačinka padla v reko. SP


Najbolj brano