Rešili voznika in preprečili požar

Na glavnem kozinskem trgu so matarski gasilci s kolegi iz Sežane in reševalci prikazali reševanje ponesrečencev v prometni nesreči in preprečevanje požara. Najbolj pogumne so gasilci sežanskega zavoda ob koncu vaje z novo ploščadjo dvignili visoko nad trg.

Gasilci so iz obeh avtov reševali ponesrečena voznika, tokrat 
na srečo le za vajo. Foto: Pgd Materija
Gasilci so iz obeh avtov reševali ponesrečena voznika, tokrat na srečo le za vajo. Foto: Pgd Materija

KOZINA > Scenarij vaje je predvideval, da sta v središču Kozine trčila avta. Prvi voznik je vozil prehitro in v ovinku zdrsnil na nasprotni pas, kjer je z avtom bočno trčil v drugi avto. Avto povzročitelja je po trku obstal na boku, drugi avto pa je le obrnilo za 90 stopinj. Kljub temu je voznik obtičal v njem z ukleščeno nogo, poškodovano glavo in hrbtenico, povzročitelj pa je nezavesten obležal v svojem avtu, iz katerega je iztekalo tudi gorivo.

Gasilci iz Materije in njihovi poklicni kolegi iz sežanskega zavoda so takoj priskočili na pomoč, zavarovali kraj, preprečili požar avtomobila ter pomagali sežanskim zdravstvenim reševalcem in osebju hrpeljske ambulante. V vaji so sodelovali tudi pripadniki hrpeljskega štaba civilne zaščite in kozinski policisti.

Ob koncu vaje so gasilci sežanskega zavoda za gasilno in reševalno službo predstavili tudi novo lestev s ploščadjo za gašenje in reševanje z višin. Najbolj pogumne so z lestvijo dvignili tudi visoko nad kozinski mestni trg.

DC


Najbolj brano