Rešili so hišo in še psička

Zahvaljujoč hitremu posredovanju komenskih in sežanskih poklicnih gasilcev so se domačini v Štanjelu lahko oddahnili. Požar jim je sicer dodobra ožgal hišo, nadstrešek in dnevno sobo, vendar pa so gasilci rešili vse ostalo in iz goreče hiše prinesli tudi nepoškodovanega psička.

Gasilec je sredi ognja našel prestrašenega psička in ga rešil 
pred najhujšim. Foto: Pgd Komen
Gasilec je sredi ognja našel prestrašenega psička in ga rešil pred najhujšim. Foto: Pgd Komen

ŠTANJEL > Zgodilo se je v soboto nekaj minut pred četrto uro zjutraj, ko je iz neznanega vzroka zagorela skladovnica drv ob stanovanjski hiši v Štanjelu. Plameni so hitro zajeli nadstrešek in segli tudi v notranjost hiše, v dnevno sobo. Po klicu na pomoč in alarmu iz postojnskega regijskega centra so na kraj prihiteli komenski prostovoljni in poklicni gasilci sežanskega zavoda.

Del gasilcev je požar takoj začelo gasiti od zunaj, del pa si je nadelo dihalne aparate in se z zublji spopadlo v notranjosti hiše. Pri tem so v goreči dnevni sobi našli tudi psička, ki je bil nepoškodovan, vendar pa močno prestrašen. Eden od gasilcev ga je nežno prijel, ga stisnil k sebi in prinesel iz hiše. Gasilci so nato lastnikom še pomagali pri odnašanju uničenega pohištva in druge opreme.

V požaru je zgorela dnevna soba z vso opremo, zunanji del nadstreška ob hiši in približno trije kubični metri suhih drv. Škode še niso ocenili, bo pa velika. Pri gašenju je sodelovalo 19 komenskih gasilcev in pet sežanskih poklicnih kolegov, delavec Elektra Primorska pa je izključil elektriko. DC


Najbolj brano