Rekorder s Koprskega drvel 249 kilometrov na uro

V tednu vseevropskega nadzora hitrosti so slovenski policisti včeraj izvedli prvi “maraton nadzora hitrosti”. Najvišjo hitrost so izmerili na avtocesti med Kozino in Divačo, kjer je voznik osebnega avtomobila s koprsko registracijo vozil s hitrostjo 249 kilometrov na uro. Kršitev so ugotovili s statičnim merilnikom hitrosti, zato mu bodo po pošti poslali plačilni nalog v višini 1200 evrov in še devet kazenskih točk.

Fotografija je simbolična. Foto: Pu Kranj
Fotografija je simbolična. Foto: Pu Kranj

KOPER, NOVA GORICA > Na območju Policijske uprave Koper so nadzirali hitrost med 6. in 18. uro. V tem času so policisti ugotovili 110 kršitev, od tega so 76 voznikov ustavili, 34 pa jih je bilo izmerjenih brez asistence policistov, kar pomeni, da jim bodo plačilne naloge poslali po pošti. 48 kršitev je bilo ugotovljenih v naselju, 22 izven naselja, 40 pa na avtocesti.

V včerajšnjem nadzoru so novogoriški policisti ugotovili skupno 158 prekoračitev hitrosti. Večina ugotovljenih kršitev (115) prekoračitve hitrosti je bilo na hitri cesti H4 Razdrto-Vrtojba oziroma na Rebrnicah, preostale ugotovljene kršitve glede hitrosti pa so bile ugotovljene na ostalih cestah (državnih in lokalnih). V 48 primerih so bili vozniki obravnavani na kraju ustavitve, 110 lastnikov motornih vozil pa bo v prihodnje prejelo obvestilo o ugotovljeni prekoračitvi hitrosti oziroma bodo prejeli plačilni nalog po pošti.

Na hitri cesti H4 Selo-Ajdovščina je bila največja prekoračena hitrost izmerjena 175 kilometrov na uro, kjer je hitrost sicer omejena na 110 kilometrov na uro. V Šempetru pri Gorici, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, pa je bila najvišja izmerjena hitrost 84 kilometrov na uro. Policisti so obema kršiteljema cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vseevropski poostren nadzor hitrosti poteka naprej vse do nedelje. Policisti bodo ob rednem delu opravljali meritve hitrosti na tistih točkah, kjer je bilo z analizami ugotovljeno, da izstopajo glede na število prometnih nesreč, in na točkah, kjer si to želijo občani in so svoje predloge izrazili preko spletne strani policije ('predlagaj prometno kontrolo').

NR


Najbolj brano