Razsuti gramoz zaprl hitro cesto

Hitra cesta med Selom in Vogrskim je bila v ponedeljek več ur zaprta zaradi nenavadne nesreče. Na tovornjaku CPG se je odprla zadnja stranica in na cesto se je vsul gramoz. Vozila, ki so vozila za oranžnim tovornjakom, so zaradi oblaka prahu začela zavirati, tako da je eno vozilo trčilo v odbojno ograjo, drugo pa v stoječe tovorno vozilo. V nesreči se je laže poškodovala voznica, ki je trčila v odbojno ograjo.

 Na  tovornjaku se je odprla stranica in na cesto se je razsul gramoz. Foto: Dars
Na tovornjaku se je odprla stranica in na cesto se je razsul gramoz. Foto: Dars

VOGRSKO > V ponedeljek, nekaj minut po 17. uri, se je 46-letna voznica s tovornjakom peljala od Sela proti Vogrskemu, nenadoma se je na kesonu odprla leva stranica in gramoz, ki ga je prevažala, se je razsul po cestišču hitre ceste. Novogoriški OKC so najprej obvestili o tem, da je tovor končal na cestišču, čez nekaj minut pa še o nesreči, v kateri je bilo udeleženih več vozil. Ko so policisti prišli na kraj nesreče, so ugotovili, da so v nesreči tako ali drugače vpletena štiri osebna in dve tovorni vozili.

Ko se je s kesona tovornjaka CPG razsul tovor, se je dvignil še prah, zaradi katerega so vozniki, ki so vozili za tovornjakom, začeli zavirati, nekateri so izgubili nadzor nad vozili. Eno od vozil je zaradi gramoza trčilo v varovalno ograjo, drugo pa v stoječe tovorno vozilo, avto se je nato prevrnil na streho. Za volanom obeh sta bili voznici, tista, ki je z avtom trčila v ograjo, se je laže poškodovala. Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da je na treh avtomobilih nastala škoda zaradi letenja gramoza izpod koles in zaradi prevračanja vozila. Škoda je nastala tudi na tovornem vozilu.

Zakaj se je odprla stranica na tovornem vozilu, bodo ugotavljali na izrednem tehničnem pregledu. Policisti bodo zoper voznico tovornega vozila sprožili prekrškovni postopek, okoliščine nesreče sicer še preiskujejo v smeri kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Hitra cesta je bila v smeri proti Italiji zaprta do 20.30, v celoti so jo odprli po 21. uri. Na nasprotni strani hitre ceste je bil zaradi predmetov in peska na cestišču zaprt prehitevalni pas.

SP


Najbolj brano