Razpis za operativni najem 348 policijskih vozil

Ministrstvo za notranje zadeve z javnim razpisom išče najboljšega ponudnika, ki bo policiji za pet let v operativni najem oddal 348 policijskih vozil. Ministrstvo išče okoljsko manj obremenjujoča vozila s policijsko in drugo opremo ter pnevmatikami z boljšim izkoristkom goriva in boljšim oprijemom na mokri podlagi. Razpis se izteče 21. julija.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Z razpisom namerava ministrstvo za policijo najeti 303 specialna patruljna osebna vozila z motorjem do 2000 kubičnih centimetrov in 42 specialnih patruljnih osebnih vozil s prostornino motorja več kot 2000 kubičnih centimetrov. Najeti namerava tudi dve civilni specialni patruljni osebni vozili s prostornino motorja več kot 2000 kubičnih centimetrov in eno civilno specialno patruljno osebno vozilo s prostornino motorja več kot 3000 kubičnih centimetrov za prevoz varovane osebe.

Najemodajalec vozil mora ves čas operativnega najema zagotavljati brezhibno delovanje in operativnost vozil, kar pomeni, da mora skrbeti za servisiranje, popravila, vzdrževanje in zavarovanje. Zagotavljati mora servisno mrežo pooblaščenih serviserjev in 24-urno pomoč na cesti.

Vsa ponujena vozila za posamezni sklop morajo imeti istega proizvajalca in biti isti model. Biti morajo nova, najemodajalec pa mora zagotavljati tudi višje zahteve pri kakovosti pnevmatik.

Ponudnik mora v ponudbi navesti ceno mesečnega najema za vozilo, ceno najema vozila za pet let, vrsto in porabo energenta ter podatke o emisijah.

Patruljna vozila mora ponudnik predati v operativni najem najpozneje v pol leta od podpisa pogodbe, civilni vozili najpozneje v 100 dneh od podpisa pogodbe, vozilo za prevoz varovane osebe pa v 130 dneh od podpisa pogodbe.

Razpis se bo iztekel 17. julija. Javno odpiranje ponudb bo dan pozneje na ministrstvu za notranje zadeve. Najbolj primernega ponudnika bo izbrala strokovna komisija.

STA


Najbolj brano