Ravnatelj in učiteljica vložila kazensko ovadbo

Prah okoli videoposnetka oralnega seksa med ravnateljem in učiteljico na eni od mariborskih srednjih šol se še ni polegel. Učiteljica se po incidentu še ni vrnila v šolo. Je pa pred javnost stopil ravnatelj, ki trdi, da je posnetek ponarejen. Zato sta z učiteljico proti neznanemu storilcu že vložila kazensko ovadbo, piše siol.net.

Prah okoli videoposnetka oralnega seksa med ravnateljem in učiteljico na eni od mariborskih srednjih šol se še ni polegel Foto: STA
Prah okoli videoposnetka oralnega seksa med ravnateljem in učiteljico na eni od mariborskih srednjih šol se še ni polegel Foto: STA

MARIBOR > “Kodeksa glede obnašanja učiteljev in ravnateljev, ni,” je za Žurnal24.si povedal Milan Rejc, predsednik Združenja ravnateljev. "Nepisana pravila pa pravijo, da se moramo vesti v mejah, ko ne motimo drugih, tako učiteljev kot učencev, ki jim hormoni v tem času bolj divjajo. Objemanje, poljubljanje in drugo pač ne sodi v šolski prostor," je dodal Rejc, ki meni, da sta ravnatelj in učiteljica s svojim ravnanjem sporočila, da če to v javnosti lahko počnejo učitelji, potem lahko pač tudi učenci.

Snemalcu grozi zapor do enega leta. Kdor neupravičeno slikovno snema ali naredi slikovni posnetek drugega ali njegovih prostorov brez njegove privolitve in pri tem občutno poseže v njegovo zasebnost, ali kdor takšno snemanje neposredno prenaša tretji osebi ali ji takšen posnetek prikazuje ali ji kako drugače omogoči, da se z njim neposredno seznani, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta, piše v kazenskem zakoniku.

NR


Najbolj brano