Radan se je v zaporu poškodoval v kopalnici skupinske sobe

Zdravnik Ivan Radan, ki ga policija sumi, da je sedem bolnikom na nevrološki kliniki skrajšal življenje, je v priporu na Povšetovi v Ljubljani skušal storiti samomor takoj po nastanitvi v skupinsko sobo. Kot so pojasnili na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij, se je s kosom razbitega stekla porezal po prsih.

Zdravnik Ivan Radan, ki ga policija sumi, da je sedem 
bolnikom na nevrološki kliniki skrajšal življenje, je po poskusu 
samomora v Ljubljanskem kliničnem centru. Foto: STA
Zdravnik Ivan Radan, ki ga policija sumi, da je sedem bolnikom na nevrološki kliniki skrajšal življenje, je po poskusu samomora v Ljubljanskem kliničnem centru. Foto: STA

LJUBLJANA > Pripornika so po privedbi na Povšetovo nastanili v skupinsko sobo, v kateri so bili še trije sopriporniki. V kopalnici je razbil stekleno poličko in se s kosom stekla porezal po prsih v dolžini 1,5 centimetra. Na upravi so pojasnili, da je sopripornike sam zaprosil za pomoč, ti pa so poklicali pravosodne policiste. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer se ob varovanju pravosodnih policistov še vedno nahaja, so zapisali.

Ivan Radan je v enomesečnem priporu, ki ga je zanj zaradi ponovitvene nevarnosti v torek odredila preiskovalna sodnica. Organi pregona ga sumijo storitve 24 kaznivih dejanj, poleg sedmih umorov tudi neupravičenega fotografiranja, omogočanja uživanja prepovedanih drog, zlorabe uradnega položaja in ponarejanja listin.

STA


Najbolj brano