Radan ostaja v priporu

Senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je danes zavrnil pritožbo na sklep o priporu zdravnika Ivana Radana, ki ga sumijo sedmih umorov, so tudi uradno sporočili s sodišča. Radan, ki je zaradi samopoškodbe sicer še vedno na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, bo torej mesec dni v priporu.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Nekdanjega zaposlenega v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana Ivana Radana policija sumi storitve 24 kaznivih dejanj, poleg sedmih umorov tudi neupravičenega fotografiranja, omogočanja uživanja prepovedanih drog, zlorabe uradnega položaja in ponarejanja listin.

Tožilstvo je za Radana po torkovem osemurnem zaslišanju predlagalo pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Preiskovalna sodnica je sledila predlogu tožilstva z utemeljitvijo, da ima Radan še vedno zdravniško licenco in bi zato lahko še naprej izvrševal kazniva dejanja zoper zdravje ljudi. Tožilstvo je predlagalo tudi uvedbo sodne preiskave, o čemer sodišče še ni odločilo.

Radan se je kmalu po prihodu v pripor na Povšetovi v Ljubljani samopoškodoval, saj se je s kosom razbitega stekla porezal po prsih. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana, kjer še vedno leži, varujejo ga pravosodni policisti.

STA


Najbolj brano