Radan na zdravljenju v UKC Ljubljana

Zdravnik Ivan Radan, zoper katerega je sodišče v torek odredilo 30-dnevni pripor, je po neuradnih informacijah na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana.

Zdravnik Ivan Radan, zoper katerega je sodišče v torek 
odredilo 30-dnevni pripor, je po neuradnih informacijah na 
zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Foto: STA
Zdravnik Ivan Radan, zoper katerega je sodišče v torek odredilo 30-dnevni pripor, je po neuradnih informacijah na zdravljenju v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Foto: STA

LJUBLJANA > Po poročanju nekaterih medijev naj bi Ivan Radan ponoči skušal storiti samomor.

Radanov odvetnik Milan Krstić zjutraj o tem še ni vedel nič, trenutno pa se ne odziva na klice.

Nekdanji zdravnik na nevrološki kliniki UKC Ljubljana je osumljen, da je skrajšal življenje sedmim bolnikom. V ponedeljek so mu kriminalisti odvzeli prostost, v torek je nato stopil pred preiskovalno sodnico, ki mu je pozno zvečer odredila 30-dnevni pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Tožilstvo zahteva tudi sodno preiskavo, o čemer pa sodišče še ni odločilo.

Krstić je napovedal, da se bo še danes pritožil na odločitev o priporu. O pritožbi mora zunajobravnavni senat odločiti v 48 urah.

Radan še ima zdravniško licenco, a pred razsodiščem Zdravniške zbornice Slovenija potekajo postopki proti njemu. Prvostopenjsko razsodišče zbornice mu je izreklo javni opomin, medtem ko je tožilec zbornice predlagal še začasni odvzem licence. Obe strani sta se pritožili, drugostopenjsko razsodišče bo o tem odločalo predvidoma v ponedeljek. Pričakovati je, da bo razsodišče tokrat strožje odločilo, saj je v vmesnem času prišlo na dan, da naj bi Radan skrajšal življenje več bolnikom.

STA


Najbolj brano