Pšenica bo klila ob avtocesti

Darsovi delavci bodo ob avtocesti pri cestninski postaji Dane namesto trave kosili pšenico. Madžarski voznik se je namreč v četrtek popoldne tam prevrnil s tovornjakom in raztresel 25 ton pšenice. Pri Senožečah je včeraj zagorela turbina tovornjaka, v četrtek je pri Razdrtem zagorel avto, počilo pa je še pri Kostanjevici na Krasu in pri Stopniku na Tolminskem.

25 ton pšenice je tik pred ciljem šlo v nič.  Foto: Zgrs Sežana
25 ton pšenice je tik pred ciljem šlo v nič.  Foto: Zgrs Sežana

PRIMORSKA > Nenavadna nesreča je zgodila v četrtek ob 17.45 na avtocesti pred cestninsko postajo Dane. 33-letni državljan Madžarske se je s tovornjakom, na katerem je prevažal 25 ton pšenice, iz smeri Gabrka bližal cestninski postaji, ko je očitno spregledal in zato prepozno zagledal tovornjak, ki se je ustavil pred cestninsko postajo.

Da bi se izognil trčenju v prikolico tovornjaka, je naglo zavil v desno, trčil v odbojno ograjo, zaradi naglega manevra pa je tovornjak pristal na boku. Pšenica se je razsula po cesti, obcestnem jarku in travi. Sežanski gasilci so prihiteli na kraj v nekaj minutah in najprej prečrpali približno 500 litrov goriva iz rezervoarjev tovornjaka, nato pa pomagali Darsovim delavcem in vlečni službi pri umikanju tovornjaka in pospravljanju razdejanja. Voznik, ki se ni poškodoval, si je prislužil 500 evrov kazni in tri kazenske točke, njegovo podjetje pa bo moralo plačati tisoč evrov zaradi nepravilno naložene pšenice.

Uro kasneje je na avtocesti med Postojno in Razdrtim zagorel avto, vendar so plamene še pred prihodom gasilcev pogasili sami potniki. Postojnski gasilci so zavarovali kraj, odklopili baterijo in pregledali vozilo s termo kamero. Včeraj dopoldne pa je na avtocesti pri Senožečah zagorela turbina na tovornjaku, vendar so plameni sami ugasnili.

Med Kostanjevico na Krasu in Opatjim Selom je v četrtek popoldne z avtom trčila 40-letna voznica, ki pa se ni poškodovala, v četrtek dopoldne pa sta se s tovornjakom in avtom med Stopnikom in Dolenjo Trebušo oplazila voznika. Voznik avta bo moral po novo vzvratno ogledalo.

DC


Najbolj brano