Prometna nesreča v predoru Markovec

Danes zjutraj je bil predor Markovec v smeri proti Kopru približno poldrugo uro zaprt zaradi prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik iz okolice Kopra. Po nesreči je napihal več, kot dovoljuje zakon, a se na srečo ni poškodoval.

Predor Markovec Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Predor Markovec Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > V nedeljo malo po peti uri zjutraj se je po predoru Markovec proti Kopru peljal 45-letni voznik iz okolice Kopra. Kot kaže, ga je med vožnjo zaneslo, tako da se je nazadnje z avtom prevrnil na streho. Na uvozu v predor je zagorela rdeča luč, odprli so ga šele malo pred sedmo uro.

V predor so prihiteli policisti, koprski poklicni gasilci in reševalci. Na srečo se voznik med prevračanjem ni poškodoval, reševalci so mu oskrbeli le nekaj odrgnin in prask. Gasilci so zavarovali prizorišče nesreče, avto postavili na kolesa in odklopili akumulator. Policisti pa so voznika preverili z alkotestom. Napihal je 0,51 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (malo več kot promil). Policisti so vozniku izdali tudi plačilni nalog, in sicer zaradi vožnje pod vplivom alkohola in povzročitve prometne nesreče. Številka na položnici je višja od tisočaka.

SP


Najbolj brano