Prometna nesreča v Tolminu, voznik podlegel poškodbam

Zaradi posledic včerjašnje prometne nesreče na Tolminskem je ponoči v šempetrski bolnišnici umrl 30-letni voznik avtomobila.

PRIMORSKA > Včeraj ob 22.52 se je v križišču ulic Na Logu in Pod Klancem v Tolminu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik avtomobila in voznik avtobusa.

Ugotovljeno je bilo, da se je prometna nesreča zgodila, ker se je voznik avtomobila nepravilno vključeval v promet.

Na podlagi zbranih obvestil in z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je 30-letni voznik avtomobila vozil iz smeri tamkajšnjega trgovskega centra po ulici Na Logu do križišča z ulico Pod Klancem, za katero je s prometnim znakom Ustavi označeno, da je prednostna. V križišču je zavijal levo proti krožišču. Pri vključevanju v promet na prednostno cesto pa ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prednostni cesti. V križišče je 30-letni voznik avtomobila zapeljal v trenutku, ko je z njegove leve strani pripeljal 34-letni voznik avtobusa, ki je vozil naravnost, na avtobusu pa ni bilo potnikov. Voznik avtobusa je kljub zaviranju trčil v avtomobil. Voznik avtomobila je ostal ukleščen v vozilu, s tehničnim posegom so ga nato iz vozila rešili gasilci PGD Tolmin. Reševalci NMP ZD Tolmin so mu na kraju nudili zdravniško pomon in nato hudo poškodovanega 30-letnega voznika avtomobila s kraja prometne nesreče odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, kjer je ponoči podlegel telesnim poškodbam. Prometnim policistom, policistom PP Tolmin in reševalcem NMP ZD Tolmin so na kraju prometne nesreče ustrezno pomoč nudili tudi gasilci PGD Tolmin.

V zvezi s tragično nesrečo so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti bodo v zvezi s prometno nesrečo s pisnim poročilom obvestili novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

V letošnjem letu sta v prometnih nesrečah na cestah na območju PU Nova Gorica umrli dve osebi.

Spletno uredništvo


Najbolj brano