Pristal v hudourniku

Včeraj popoldne je bila policija obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila prejšnjega dne okoli 22. ure izven naselja Sela pri Volčah. Ugotovljeno je bilo, da je 34-letni voznik avtomobila, državljan Rusije, vozil avtomobil po glavni cesti iz smeri vasi Volče proti Kanalu.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Izven zaselka Ušnik je voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča v desnem ovinku zapeljal čez začetek jeklene varnostne ograje izven vozišča, nato pa na kamnito brežino, po kateri se je vozilo prevrnilo in pristalo na strehi v strugi hudournika. V prometni nesreči se je voznik laže poškodoval in je sam poiskal zdravniško pomoč v ZD Tolmin in nato v šempetrski bolnišnici. Policisti so mu izrekli globo.

Jadralni padalec zašel v težave

Včeraj ob 13.35 so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nesreči tujega jadralnega padalca v bližini vzletišča nad Kopitnikom. Kasneje je bilo ugotovljeno , da je 45-letni jadralni padalec, državljan Madžarske, med jadranjem zašel v težave, zaradi česar je odvrgel glavno padalo in nato s pomožnim padalom pristal v krošnji drevesa, kjer je obvisel. Na kraj zasilnega pristanka je bila s strani pristojne službe napotena Ekipa za hitro posredovanje Mestne občine Nova Gorica, prav tako so posredovali tudi pripadniki GRS Tolmin. Kasneje so nepoškodovanega jadralnega padalca našli in mu pomagali sestopiti z drevesa in ga nato pospremili na pristajališče na Ajševico.

Zapeljal v jarek

Danes ob 7.38 je bila policija obveščena o prometni nesreči na odseku hitre ceste med Vipavo in Ajdovščino, kjer je 24-letni voznik z vozilom zapeljal s ceste v obcestni jarek. Poleg policistov so bili na kraj prometne nesreče s strani pristojne službe napoteni tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina. Po nudeni zdravniški oskrbi na kraju prometne nesreče so reševalci predvidoma laže poškodovanega voznika odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Vozniku je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Zasegli so mu sumljivo snov

Včeraj popoldne so policisti v Novi Gorici 30-letnemu moškemu v postopku zasegli manjšo količino rjave prašnate snovi, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (heroin). Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v obravnavanem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper njega uvedli hitri postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Voznik je bil pijan

Včeraj pozno zvečer so policisti v Rožni Dolini pri Novi Gorici ustavili 41-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Nihče se ni poškodoval

Včeraj ob 20.19 so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni o prometni nesreči na cesti med naseljem Plače in Malimi Žabljami, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročila 57-letna voznica avtomobila, ki je vozila po lokalni cesti iz Plač proti naselju Male Žablje. Ko je pripeljala v Male Žablje, je v ovinku zapeljala preveč po levi strani vozišča in pri tem oplazila avtomobil, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 29-letni voznik. Nihče se ni poškodoval. Zaradi odgovornosti za storjeni prekršek so prometni policisti povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog. Na kraju so posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina.

Spletno uredništvo


Najbolj brano