Pripeljal na mejo, pa ni vedel, kje je

Če ne bi potrebovali dokaza, policisti na mejnem prehodu Sečovlje v nedeljo zjutraj državljanu Bosne in Hercegovine sploh ne bi ponudili alkotesta. Pripeljal je na mejni prehod, pa so mu morali pojasniti, kje je in kaj naj tam stori. Pijane voznike so ujeli tudi v Novi Gorici, Bovcu in okolici Solkana, v Kopru pa je pijani mladenič bežal pred policisti.

Minuli konec tedna so številni vozniki napihali precej več, kot 
dovoljuje zakon.  Foto: Ana Cukijati
Minuli konec tedna so številni vozniki napihali precej več, kot dovoljuje zakon.  Foto: Ana Cukijati

PRIMORSKA > V nedeljo ob pol štirih zjutraj se je na mejni prehod Sečovlje pripeljal 39-letni državljan Bosne in Hercegovine in se zapeljal v težave. Na mejnem prehodu namreč sploh ni vedel, kje je in kaj naj počne, pa mu je policist prijazno povedal, kje je in ga pozval, naj mu izroči dokument.

Voznik je našel bosansko vozniško dovoljenje in dovoljenje za prebivanje v Avstriji. Policist je tako razbral, kdo je, nato pa ga je preizkusil še z alkotestom. Voznik je napihal kar 1,13 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (2,35 promila), zato so mu vzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali, saj bi se z odhodom čez mejo izognil odgovornosti. Ob pol devetih zjutraj so ga zbudili in ga privedli k sodnici za prekrške.

V soboto zgodaj zjutraj pa so policisti po Kopru lovili voznika na mopedu piaggio zip 25, ki je skupaj s sopotnico bežal pred njimi. Dohiteli so ga s civilnim policijskim vozilom, mopedist ga je skušal prehiteti po desni, vendar je zaradi pomanjkanja prostora trčil v zadnji desni bok avta, nato pa v robnik ceste. S sopotnico sta nato padla.

Policisti so ugotovili, da gre za 20-letnega Koprčana, ki se je poškodoval, vendar je odklonil zdravstveno pomoč. Sopotnica je padec preživela brez poškodb. 20-letnika so policisti preizkusili še z alkotestom, ki je pokazal, da je vozil pijan. Napihal je 0,52 miligrama alkohola (1,08 promila) in si prislužil kazen zaradi tega ter številnih drugih prekrškov, ki jih je zagrešil med begom pred policisti. Ti so mu zasegli skuter in odredili tehnični pregled.

Včeraj ob pol dveh zjutraj so novogoriški policisti ustavili 55-letnega voznika avtomobila in ga preizkusili z alkotestom. Policisti so pravilno posumili, da vozi pijan, saj se je alkotest ustavil pri rezultatu 0,86 miligrama alkohola (1,79 promila).

V okolici Solkana so v soboto, nekaj minut pred peto uro popoldne, ujeli podobnega “junaka”. Na Prevali so ustavili 58-letnika, ki je prav tako vozil avto, kljub temu da je kazal znake opitosti. V telesu je imel sicer nekoliko manj maliganov kot voznik v Novi Gorici, vendar vseeno občutno preveč. Napihal je 0,69 miligrama alkohola (1,43 promila).

V nedeljo ponoči so na Bovškem ustavili še 29-letno voznico, ki je vozila kljub temu, da je imela v organizmu kar 0,83 miligrama alkohola (1,73 promila). Vsem trem so policisti vzeli vozniška dovoljenja, začasno prepovedali vožnjo in zanje spisali obdolžilne predloge. Voznik v Novi Gorici in voznica iz Bovca se bosta morala ponovno fotografirati za novo vozniško dovoljenje, ko in če ga bosta spet opravila.

DC


Najbolj brano