Prihaja sezona “praznih pnevmatik”

Državljana Bolgarije sta danes prijavila drzno tatvino, ki se je zgodila okoli 3. ure ponoči na počivališču na Ravbarkomandi. Na bencinskem servisu sta se ustavila, da bi si odpočila. Ko sta stopila iz vozila, sta opazila, da imata prazno zadnjo desno pnevmatiko. Med menjavo pnevmatike so ju okradli.

 Foto: Tina Čič
Foto: Tina Čič

PRIMORSKA > Medtem ko je mož nameščal nadomestno pnevmatiko, sta do njiju pristopila neznana moška, stara med 25 in 30 let, in jima ponudila pomoč. Pri tem sta izkoristila nepazljivost Bolgarov ter iz denarnice, ki je bila v torbici na prednjem desnem sedežu, ukradla osebno izkaznico in približno 800 evrov.

Odkrili ukradeno vozilo

Policisti so na počivališču Fernetiči jug v petek dopoldan ustavili voznika osebnega avtomobila znamke MB, tip E240D. Pri preverjanju so ugotovili, da je bilo vozilo ukradeno leta 2012 v Italiji. Voznika in sopotnika, oba državljana Albanije, so pridržali, vozilo pa zasegli. Sledi jima kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja in kaznivo dejanje ponarejanja listin.

Vozil pijan in začasno ostal brez vozniškega dovoljenja

V soboto ob 4.57 so policisti na Koprski cesti v Portorožu ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila iz Nove Gorice. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ker si ni zagotovil prevoza, so mu odredili tudi pridržanje. Sledi mu obdolžilni predlog.

Iz garaže odnesel pijačo in računalnik

V Izoli je nekdo vlomil v garažo, od koder je odnesel 18 steklenic vina, nekaj brezalkoholne pijače in prenosni računalnik HP 6930P. Škode je za okoli 1000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Golf je izginil neznano kam

V soboto popoldan so policiste obvestili, da so ukradli osebni avto znamke golf, registrskih številk KP DZ878, sive barve. Vozilo je bilo parkirano na dvorišču pred stanovanjsko hišo v Dutovljah.

Zabava v lokalu je trajala predolgo

V nedeljo ob 3.21 so policiste obvestili, da je v enem od koprskih lokalov tako glasna glasba, da ni mogoče spati. Policisti so na kraju ugotovili, da so imeli javno prireditev s podaljšanim obratovalnim časom do 3. ure. Ob prihodu ob 4.20 je bil v lokalu še vedno hrup in približno 30 gostov. Odgovorni osebi so za hrup izdali plačilni nalog, zaradi prekoračitve obratovalnega časa pa sledi poročilo inšpekcijskim službam.

Trčil v steber javne razsvetljave

Ob 4.20 je 31-letnik z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti trčil v steber javne razsvetljave. Njegov leto dni mlajši sopotnik se je v nesreči lažje poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico. Vozniku je alkotest pokazal 0,55 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu plačilni nalog.

Lomastil po prostorih izolskega podjetja

Ponoči je nekdo vlomil v prostore podjetja v Izoli. V proizvodni hali je poškodoval inventar (razbil pet šip, poškodoval štiri vrata in izpraznil pet gasilnih aparatov) ter z viličarjem prebil večja kovinska vrata. Po prvih podatkih je povzročil za približno 3000 evrov škode.

NR


Najbolj brano