Pri Moletu počilo zaradi izsiljevanja prednosti

Nesrečo, ki je v ponedeljek popoldne povzročila daljše zastoje in je za poldrugo uro zaprla obalno cesto, je povzročila voznica iz Kopra. V nesreči so bila sicer udeležena štiri vozila, a se je končala le z lažjimi poškodbami.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Po nesreči, ki se je v ponedeljek popoldne zgodila na obalni cesti med Koprom in Izolo, pri Moletu, so reševalci v izolsko bolnišnico odpeljali 75-letno voznico iz Kopra, ki je nesrečo povzročila, in njeno sopotnico iz Pirana. V nesreči sta se laže poškodovali. Nesreča se je zgodila, ko je 75-letna voznica z avtom zavijala levo in pri tem izsilila prednost 29-letnemu vozniku iz Hrpelj. Po trku je Hrpeljca odbilo čez zelenico na parkirišče, kjer je trčil še v parkirana avtomobila. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog, za 29-letnika pa so odredili strokovni pregled, ki bo pokazal, če je vozil pod vplivom prepovedanih drog.

Na gozdni cesti med Črnim Vrhom in Godovičem je včeraj zjutraj nesrečo povzročil 33-letni italijanski voznik terenskega vozila. Od Hrušice je po zasneženi cesti peljal proti kraju Predgriže, zaradi neprilagojene hitrosti pa mu ni uspelo pravočasno ustaviti in je z avtom trčil v kombi, s katerim je nasproti pripeljal voznik, ki pa je že ustavil. Policisti so italijanskega voznika oglobili.

V ponedeljek popoldne se je 29-letni Italijan z avtom peljal od Podbrda proti Hudajužni, ko je med vožnjo s pobočja na streho avta padel večji kamen. Poleg strehe je poškodoval še vetrobransko steklo. Na Vogrskem je zaradi prekratke varnostne razdalje v ponedeljek popoldne 33-letni voznik z avtom trčil v vozilo pred njim. Tudi njemu so izdali plačilni nalog.

V zdravstveni dom pa je morala 41-letna voznica, doma iz Ukrajine, ki so jo policisti v Šempetru ustavili v noči na torek. A ne zaradi poškodb, pač pa zaradi strokovnega pregleda. Policisti so jo preizkusili z alkotestom, ki je pokazal, da je imela 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,22 promila po starem). Z rezultatom se ni strinjala, zato so jo poslali v zdravstveni dom na strokovni pregled. Policisti bodo proti njej spisali obdolžilni predlog.

SP


Najbolj brano