Pri 42-letniku našli konopljo in puške

Brežiški policisti so med hišno preiskavo pri 42-letniku v enem od prostorov odkrili prirejen prostor za gojenje prepovedane konoplje. Našli in zasegli so večjo količino prepovedane rastline konoplje in več pušk ter nabojev, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Pri 42-letniku so zasegli  tudi devet lovskih pušk, dele orožja in 1610 nabojev.  Foto: Pu Novo Mesto
Pri 42-letniku so zasegli tudi devet lovskih pušk, dele orožja in 1610 nabojev.  Foto: Pu Novo Mesto

BREŽICE > Osumljenca so pridržali in ga bodo kazensko ovadili.

V stanovanjski hiši je bil eden od prostorov opremljen s filtri, ventilatorjem, sijalkami, radiatorji in termometrom. Našli in zasegli so 177 rastlin konoplje, visoke do 130 centimetrov, manjšo količino posušenih rastlinskih delcev in dvajset posod z obrezanimi stebli konoplje.

Zasegli so tudi devet lovskih pušk, dele orožja in 1610 nabojev. 42-letnemu osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Zoper osumljenca bodo ukrepali tudi zaradi kršitev določil zakona o orožju in pristojni upravni enoti podali predlog za odvzem orožja.

STA


Najbolj brano