Prevrnil je tovornjak s sojo

Hrvaški voznik je v torek zvečer prehitro pripeljal v levi ovinek pred mejnim prehodom Starod in prevrnil tovornjak s sojo. Ker tovornjak ni oviral prometa, so ga dvignili šele včeraj. Zaradi dvigovanja je bila cesta dobri dve uri povsem zaprta.

Zaradi neprilagojene hitrosti se je voznik s tovornjakom 
prevrnil na bok. Foto: Pgd Ilirska Bistrica
Zaradi neprilagojene hitrosti se je voznik s tovornjakom prevrnil na bok. Foto: Pgd Ilirska Bistrica

STAROD > Nesreča se je zgodila v torek ob pol devetih zvečer, ko je po glavni cesti proti mejnemu prehodu Starod vozil 37-letni hrvaški državljan s polpriklopnikom. Na prikolici je proti Hrvaški prevažal sojo. Ko je na mokri cesti pripeljal v prvi levi ovinek med nekdanjim in sedanjim mejnim prehodom, je očitno vozil prehitro, izgubil nadzor nad tovornjakom, trčil v odbojno ograjo in se prevrnil čez ograjo pod cesto.

Voznik se je nepoškodovan sam skobacal iz kabine in takoj poklical pomoč. Iz regijskega centra so na kraj napotili bistriške gasilce, iz OKC pa policiste. Iz rezervoarjev je iztekalo gorivo, zato so bistriški gasilci najprej prečrpali gorivo, nato pa zavarovali kraj. Ker je močno deževalo in je bila že trda tema, tovornjak pa ni oviral prometa, so se gasilci in policisti odločili, da bodo tovornjak dvignili zjutraj.

Včeraj so ob sedmih zjutraj tako prispeli na kraj, pol ure kasneje povsem zaprli cesto in tovornjak s prikolico v dobrih dveh urah dvignili. Četrt po deseti uri so tovornjak odpeljali, zaradi poškodb ceste in ograje pa so delavci CPK potem postavili semaforja in promet sprostili izmenično. Voznika tovornjaka so policisti kaznovali. DC


Najbolj brano