Previdno pri vožnji s traktorji

S spomladanskimi deli na poljih se tudi na cestah poveča število traktorjev in delovnih strojev. Novogoriški policisti zato vse voznike traktorjev opozarjajo, da se morajo držati pravil, ki tudi zanje veljajo za vožnjo v cestnem prometu.

Traktorji morajo  imeti pri opravljanju kmetijskih in gozdarskih 
del varnostno kabino ali lok in druge predpisane dele.  Foto: Carinska Uprava Rs
Traktorji morajo imeti pri opravljanju kmetijskih in gozdarskih del varnostno kabino ali lok in druge predpisane dele.  Foto: Carinska Uprava Rs

PRIMORSKA > Lani se je na severnem Primorskem zgodilo sedem prometnih nesreč voznikov traktorjev, eden se je laže, drugi pa huje poškodoval. Obravnavali so še dve delovni nesreči voznikov traktorjev.

Med vzroki takšnih nesreč sta na prvem mestu vožnja pod vplivom alkohola ali vožnja z neprimerno hitrostjo glede na vozno površino. Pogosto vozniki traktorjev niso dovolj previdni, kljub opozorilom pa se še vedno dogaja, da traktorji niso ustrezno opremljeni. “Vse voznike traktorjev opozarjamo na previdnost pri vožnji in uporabi traktorskih pripomočkov. Traktorji morajo imeti pri opravljanju kmetijskih in gozdarskih del varnostno kabino ali lok in druge predpisane dele. Če so na traktorju vgrajeni varnostni pasovi, morajo biti voznik in potniki pripeti, kot je predpisano,” svetujejo na novogoriški policijski upravi.

Policisti še opozarjajo, da na traktorskem priključku, na priključku delovnega stroja ali motokultivatorju ni dovoljeno prevažati oseb. Prav tako na traktorju ali delovnem stroju nimajo kaj iskati otroci, stari manj kot leto in pol. NR


Najbolj brano