Preverjali tovornjake in avtobuse, največ kršitev zaradi prehitre vožnje

V tednu med 20. in 26. julijem so policisti na območju Policijske uprave (PU) Koper ustavili in kontrolirali 134 voznikov tovornih vozil in 20 voznikov avtobusov. Pri tem so ugotovili 37 kršitev pri voznikih tovornjakov in nobene kršitve pri voznikih avtobusa. Največ kršitev, 13, je bilo ugotovljenih zaradi prekoračitve hitrosti, deset zaradi preobremenjenosti vozila, devet kršitev zaradi neuporabe varnostnih pasov in pet drugih kršitev.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Na območju PU Koper so policisti med 20. in 26. julijem izvajali evropsko usklajeno akcijo TRUCK & BUS, ki jo koordinira Evropska mreža prometnih policij TISPOL. V tem času so poostreno nadzirali predvsem voznike tovornih vozil in avtobusov, s poudarkom na upoštevanju predpisov glede časa trajanja vožnje, obveznih počitkov in odmorov voznikov, hitrosti vožnje, manipulacije s tahografi, tehnične brezhibnosti vozil, pravilnega nalaganja in pritrditve tovora ter preobremenjenosti vozil.

Policisti prometne policije Koper so včeraj na avtocesti ponovno opravljali nadzor nad vozniki tovornih vozil. Zaradi nespoštovanja prometne signalizacije o prepovedanem prehitevanju so ustavili in kontrolirali 45-letnega voznika tovornega vozila iz Ljubljane, ki je za seboj vlekel prikolico.

Alkohol je med vozniki še vedno prisoten, hkrati pa je sekundarni vzrok za najhujše prometne nesreče, zato so z voznikom opravili preizkus alkoholiziranosti. Indikator je pokazal 0,32 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, kar je enakovredno 0,56 grama alkohola na kilogram krvi.

Vozniku so izdali plačilni nalog zaradi prehitevanja drugih tovornih vozil v času prepovedi in zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Plačati bo moral 900 evrov, zaslužil pa si je še osem kazenskih točk. Po postopku so mu prepovedali nadaljno vožnjo, so sporočili iz PU Koper.

Spletno uredništvo


Najbolj brano