Preventivne akcije na Primorskem

Policijska postaja Izola bo v sodelovanju z občinskim redarstvom tudi letos izvedla preventivno akcijo Varno na kolo, s katero bo opozorila na pomen varne udeležbe kolesarjev v cestnem prometu.

Policijska postaja Izola bo v sodelovanju z občinskim redarstvom tudi letos izvedla preventivno akcijo Varno na kolo, 
s katero bo opozorila na pomen varne udeležbe kolesarjev v 
cestnem prometu.
Policijska postaja Izola bo v sodelovanju z občinskim redarstvom tudi letos izvedla preventivno akcijo Varno na kolo, s katero bo opozorila na pomen varne udeležbe kolesarjev v cestnem prometu. 

PRIMORSKA > Preventiva je eno izmed pomembnih področij policijskega delovanja za večjo varnost v prometu. Tako bodo policisti in redarji v soboto, 25. aprila, med 9. in 13. uro na trasi Parenzane nad Južno cesto v Livadah, kolesarjem svetovali o varni udeležbi v prometu. Predstavili bodo opremo za nadzor prometa, najmlajšim pa podelili nekaj obvezne kolesarske opreme, med drugim tudi otroške čelade, ključavnice, zvonce in svetilke.

Z lepšim vremenom pa se na ceste podajajo tudi motoristi. Zato policisti opozarjamo na vse potrebne priprave, ki jih motoristi pred sezono ne smejo izpustiti, ostale voznike pa pozivajo k večji previdnosti in zavedanju, da se po dolgi zimi motoristi spet vračajo v promet.

Letos policija tako že peto leto organizira preventivno akcijo “Policijska izkušnja kot nasvet”. V soboto se bodo priključili veliki preventivni akciji, ki bo organizirana na Bonifiki v Kopru, v nedeljo pa takšno akcijo organizira postaja prometne policije v Postojni. Namenjena je predvsem voznikom enoslednih motornih vozil, dobrodošli pa so tudi vsi ostali. Prva preventivna akcija bo v nedeljo, 26. aprila 2015, med 9.00 in 16.00 uro, na parkirišču PTC Primorka v Postojni. Osrednji del dogajanja bo poligon, namenjen voznikom enoslednih vozil, kjer se bodo lahko preizkusili in bili seveda deležni nasvetov policistov. Namen preventivne akcije je izboljšanje prometne varnosti voznikov enoslednih motornih vozil skozi različne vaje na poligonu, ki simulirajo cesto z vsemi njenimi pastmi. Voznikom enoslednih motornih vozil bodo policisti teoretično in praktično predstavili tehniko vožnje, obnašanje motornega kolesa, pravilnega ukrepanja v primeru nenadne ovire in podobno.

Vse to se bo odvijalo na poligonu pri nizkih hitrostih, kjer se bodo udeleženci lahko preizkusili v različnih vajah in s tem pridobili oziroma nadgradili svoje znanje.

Vzporedno s tem se bodo odvijale tudi druge aktivnosti za pridobitev novih oziroma nadgraditev že pridobljenih znanj za varno udeležbo v cestnem prometu. V ta namen se bodo preventivni akciji kot vsako leto pridružili reševalci, gasilci, motoristi vojaške policije, delavci DARS-a.

NR


Najbolj brano