Pretep v Kopru

Ob 2.05 je bila policija obveščena o pretepu na javni prireditvi v Kopru. V pretepu je bilo udeleženih več oseb, poškodovana moška pa so odpeljali v izolsko bolnišnico. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh dejstev in okoliščin dogodka.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

KOPER > Včeraj dopoldne je bila policija obveščena, da je bilo vlomljeno v tri objekte na Baredih. Iz hiše so storilci odnesli imitacijo starinske ure, ročno uro znamke sigma in sedem starinskih fotoaparatov. Lastnik je oškodovan za 6000 evrov. Iz drugega objekta so ukradli imitacijo pištole colt in dve svetilki. Lastnik je oškodovan za približno 50 evrov. Iz tretjega objekta (gre za pomožni kmetijski objekt) pa še ni znano, če so kaj odnesli. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V kombiju je dišalo po konoplji

Ob 12. uri so policisti pri Ilirski Bistrici ustavili in kontrolirali kombi, ki ga je vozil 30-letni državljan Madžarske, z njim v vozilu pa je bil 43-letni državljan Japonske, ki začasno prebiva na Malti. Pri postopku ugotavljanja identitete je policist zaznal značilen vonj po prepovedani drogi konoplji. Državljan Japonske mu je izročil svoj nahrbtnik, v katerem so bili PVC zavitki s prepovedano drogo, kar so pokazali tudi preliminarni testi. Japonec je imel v nahrbtniku dobrih 13 gramov konoplje in 16 gramov konopljine smole, poleg tega pa še 0,41 grama prepovedane droge morphine in 23 papirnatih lističev prepovedane droge lizergid LSD. Izveden je bil hitri postopek in izrečena globa (208,65 evrov in 90 evrov sodne takse), ki jo je tudi plačal.

Spletno uredništvo


Najbolj brano