Preprodajali so heroin in kokain

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi varnostnimi organi zaključili dalj časa trajajočo preiskavo zoper osumljence, ki so odjemalcem v manjših in večjih količinah preprodajali heroin in kokain na območju slovenske Istre in v Italiji, predvsem na območju Trsta, so sporočili s koprske policijske uprave.

Fotografija je simbolična. Foto: Gpu
Fotografija je simbolična. Foto: Gpu

KOPER > V kriminalistični preiskavi so na podlagi pridobljenih dovoljenj in odredb Okrožnega sodišča v Kopru in Okrožnega državnega tožilstva iz Kopra izvajali različne prikrite preiskovalne ukrepe, preiskavo pa je vodilo in usmerjalo Okrožno državno tožilstvo iz Kopra.

Kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo podali kazenske ovadbe zoper tri osumljene, in sicer 58-letnika z območja Kopra, 53-letnico z območja Kopra in 32-letnika z območja Kopra.

Preiskavo so zaključili 13. septembra s prijetjem dveh osumljencev, pri katerih je bila isti dan na opravljena hišna preiskava. Pred tem so 58-letnega osumljenca prijeli v Italiji, zoper njega pa so italijanski varnostni organi odredili pripor. Trenutno je še vedno v priporu v Italiji. Zoper dva osumljenca na območju Slovenije je bilo odrejeno policijsko pridržanje, 32-letnik je bil tudi priveden pred preiskovalnega sodnika v Koper, ki je zoper njega odredil pripor.

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi kolegi v času izvajanja preiskave osumljencem zasegli 163 gramov heroina in enajst gramov kokaina.

V okviru kriminalistične preiskave so zoper vse tri osumljence zbranih dovolj materialnih in drugih dokazov za podajo kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve skupno 32 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, so sporočili s korpske policijske uprave.

Spletno uredništvo


Najbolj brano