Preprodajalce kokaina iz slovenske Istre aretirali v Avstriji

Koprski kriminalisti so v sodelovanju z avstrijskimi kriminalisti razkrili kriminalno združbo, ki je tihotapila in preprodajala kokain iz Slovenije v Avstrijo, so sporočili s koprske policijske uprave.

Koprski  kriminalisti so na podlagi obvestila o prijetju s strani 
Okrožnega sodišča  v  Kopra  pridobili  odredbe  za  hišne 
preiskave. Foto: Pu Koper
Koprski kriminalisti so na podlagi obvestila o prijetju s strani Okrožnega sodišča v Kopra pridobili odredbe za hišne preiskave. Foto: Pu Koper

KOPER > 3. oktobra so bili v zaključni kriminalistični preiskavi na območju Gradca v Avstriji pri poskusu prodaje 1,1 kilograma kokaina aretirani štirje slovenski državljani, in sicer: 30-letni slovenski državljan z območja Ankarana, 23-letni slovenski državljan iz območja Kopra, 24-letni slovenski državljan z območja Kopra in 23-letni slovenski državljan z območja Kopra.

Na podlagi vseh zbranih dokazov je bilo ugotovljeno, da sta 30-letnik z območja Ankarana in 23-letnik z območja Kopra v sodelovanju s preostalima sostorilcema iz Slovenije v Avstrijo pretihotapila 1,1 kilograma kokaina, ki so ga poskušali prodati na območju Gradca. Pri poskusu prodaje kokaina so vse štiri aretirali in jim zasegli kokain.

Koprski kriminalisti so na podlagi obvestila o prijetju s strani Okrožnega sodišča v Kopra pridobili odredbe za hišne preiskave. Pri vseh štirih osumljencih so bile opravljene hišne preiskave na območju Kopra in Ankarana. Zasegli so manjšo količino kokaina, tehtnico za tehtanje droge, vrečke za pakiranje in nadaljnjo prodajo, večje število GSM aparatov in ostalih elektronskih naprav ter druge predmete, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.

Zoper vse osumljene bo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Vsi štirje slovenski državljani so bili po odvzemu prostosti na območju Gradca v Avstriji priprti, kriminalistična preiskava policij obeh držav pa se nadaljuje.

V slovenskem kazenskem zakoniku je zagrožena zaporna kazen za storitev kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, v trajanju od 1 do 10 let.

Spletno uredništvo


Najbolj brano