Lažni alarm zaradi črne torbe

Črna torba, ki jo je nekdo najverjetneje preprosto pustil ob enem od stebrov na parkirišču koprskega Tuš Planeta, je za kratek čas ustavila dogajanje v trgovskem centru. Kriminalist je na koncu pokukal v torbo in ugotovil, da so v njej neškodljive smeti.

Policisti in varnostniki so zaradi nemarno odložene torbe 
evakuirali trgovsko središče. Nekateri so bili prestrašeni in 
zaskrbljeni, drugi bolj začudeni. Foto: Andraž Gombač
Policisti in varnostniki so zaradi nemarno odložene torbe evakuirali trgovsko središče. Nekateri so bili prestrašeni in zaskrbljeni, drugi bolj začudeni. Foto: Andraž Gombač

KOPER > Danes ob 17. uri je bilo v koprskem Tuš Planetu še bolj vroče kot drugod. Obiskovalce, kupce in trgovce so evakuirali iz nakupovalnega središča in parkirno hišo zavarovali. Parkirišče v pritličju so celo zaprli in obdali z varnostnim trakom. Med zbranimi se je razširila informacija, da je nekdo na parkirišču zagledal sumljiv kovček in o tem obvestil varnostnike.

Ti so informacijo posredovali Sintalu, od tam pa so poklicali na pomoč koprsko policijo. Nekateri obiskovalci trgovskega centra so bili prestrašeni, drugi so bili bolj začudeni, najbolj pa so bili zaskrbljeni starši z majhnimi otroki. K trgovskemu središču so kmalu prišli policisti in zavarovali parkirišče. Ob enem od stebrov je namreč ležala črna torba. Preden pa so se policisti odločili aktivirati protibombno ekipo, ki bi torbo pregledala z robotom ali celo razstrelila, si jo je eden od koprskih kriminalistov ogledal od blizu.

Ugotovil je, da ima torba na vrhu odprto zadrgo, zato je pokukal v njeno notranjost. Očitno se je prepričal, da njena vsebina ni nevarna in jo je preprosto prijel z roko, dvignil ter odnesel na policijsko postajo.

Po neuradnih informacijah naj bi bile v torbi najlonske vrečke in račun za video kamero. Sodeč po temu jo je nekdo najverjetneje preprosto pustil ob stebru, ker mu je bila odveč. Če torbe ne bo nihče pogrešal, jo bodo lahko policisti celo prodali na javni dražbi najdenih predmetov.

AG, DC


Najbolj brano