Preozka cesta za oba

Včerajšnja nesreča pri Zalčih je le potrdila, kako neprimerna in nevarna je cesta med Podgradom in Ilirsko Bistrico, po kateri je direkcija za promet nespametno speljala ves tovorni promet iz Ilirske Bistrice in proti njej. Na dobrih pet metrov široki cesti sta trčila tovornjak in avto.

Tovornjak in avto sta se le oplazila. Foto: Pgd Ilirska Bistrica
Tovornjak in avto sta se le oplazila. Foto: Pgd Ilirska Bistrica

PRIMORSKA > Včeraj nekaj minut pred eno uro popoldan sta na cesti med Harijami in Zalči na Bistriškem trčila voznik z avtom in voznik s tovornjakom. Po neuradnih podatkih naj bi voznik med vožnjo skozi ovinek zapeljal nekoliko čez sredinsko črto, zaradi ozke ceste in širokega tovornjaka pa je prišlo do trčenja. Na kraj so prihiteli bistriški gasilci in reševalci, ki so poškodovanega voznika oskrbeli in ga odpeljali v izolsko bolnišnico.

Včeraj zjutraj je 19-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Lokavca proti Predmeji in v dolgem ovinku zapeljal s ceste. Pri tem se je laže poškodoval, zdravniško pomoč so mu kasneje nudili v ajdovskem zdravstvenem domu, od koder so ga napotili na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. DC


Najbolj brano