Prekupčevalcem z drogo je “poveljeval” Primorec

Kriminalna združba, ki so jo v zadnjih mesecih preiskovali kriminalisti z Gorenjske in drugih delov države, se je več let ukvarjala s proizvodnjo in preprodajo prepovedanih drog. Ob zaključku preiskave prejšnji teden so kriminalisti zasegli več kot 75 kilogramov posušenih delcev konoplje in 89 sadik. Med 33 osumljenci jih osem ostaja v priporu. Vodja združbe prebiva na območju Primorske.

Fotografija je simbolična. Foto: Pu Celje
Fotografija je simbolična. Foto: Pu Celje

KRANJ > Kot je na današnji novinarski konferenci povedal vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Kranj Primož Donoša, so minuli teden uspešno zaključili obsežno in zahtevno preiskavo, ki se je začela februarja. 33 osumljencem, starim od 26 do 68 let, ki so večinoma stari znanci policije, očitajo 159 kaznivih dejanj, povezanih s prepovedano drogo.

Jedro združbe, ki se je ukvarjala s pridelavo, predelavo, izdelavo produktov in končno distribucijo drog uporabnikom ter je delovala tudi na območju Avstrije in Italije, je po ugotovitvah kriminalistov tvorilo pet oseb, vodja pa prebiva na območju Primorske. V preiskavi so kriminalisti 24 osebam odvzeli prostost, od tega so jih enajst privedli k preiskovalni sodnici, ki je zoper osem oseb odredila pripor.

Med trajanjem preiskave so po ugotovitvah kriminalistov osumljenci preprodali več kot deset kilogramov konoplje in več kot 1100 sadik konoplje, približno kilogram hašiša in 1,5 litra hašiševega olja. Velike količine prepovedane droge in opreme za izvrševanje kaznivih dejanj pa so kriminalisti odkrili konec prejšnjega tedna, ko so na 42 lokacijah na območju Ljubljane, Kranja, Celja, Nove Gorice in Kopra izvedli hišne preiskave. V dveh stanovanjskih hišah na Primorskem, ki sta bili posebej preurejeni za pridelavo konoplje, v več drugih najetih zasebnih in poslovnih prostorih ter štirih zunanjih nasadih so kriminalisti našli več kot 75 kilogramov konoplje, 89 sadik konoplje, 735 mililitrov hašiševega olja ter manjše količine halucinogenih gobic, heroina, amfetaminov, tablet in piškotov s konopljo.

STA


Najbolj brano