Preklicali narok zaradi bolniške odsotnosti Bangieva

Sojenje koprskemu županu Borisu Popoviču zaradi menjave občinskih zemljišč pri Valdoltri leta 2006 se bo nadaljevalo sredi novembra. Sodnik Matevž Gros je namreč moral današnji narok preklicati, ko je ugotovil, da se naroka zaradi bolezni ne more udeležiti soobtoženi Georgi Bangiev.

Naroka se zaradi bolezni  ni mogel udeležiti soobtoženi Georgi Bangiev Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Naroka se zaradi bolezni ni mogel udeležiti soobtoženi Georgi Bangiev Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Borisu Popoviču in občinskemu predstojniku urada za okolje in prostor Georgiu Bangievu tožilstvo očita zlorabo položaja oziroma pomoč pri tem kaznivem dejanju.

Sodišče je današnji narok preklicalo, potem ko je šele v ponedeljek prejelo prošnjo za preložitev obravnave, ki ji je Bangiev priložil tudi kopijo zdravniškega potrdila, iz katerega izhaja, da se zaradi bolezni ni sposoben udeležiti sojenja. Bangiev je na enem prejšnjih narokov že posredoval opravičilo o izostanku zaradi fizioterapije. Njegov zagovornik Branko Gvozdič je danes poudaril trenutne zdravstvene težave Bangieva in dejstva, da se je udeležil dosedanjih narokov, čeprav je na bolniškem staležu.

Sporna naj bi bila zemljišča v Valdoltri, ki jih je koprska občina leta 2006 zamenjala za parcele v Kopru. Te je namreč potrebovala za gradnjo podaljška ceste nad Dolinsko cesto.

Menjalna pogodba je bila po prepričanju tožilstva za občino škodljiva, njen namen pa je bil pridobiti lastništvo oziroma premoženjsko korist točno določeni osebi, saj je kupec nepremičnine nato prodal naprej po višji ceni.

Obtožena sta krivdo že zanikala. Popovič je na začetku glavne obravnave sredi septembra poudaril, da je bil posel zakonit in nujen, občina pa je z njim ogromno pridobila.

Na naslednjem naroku 11. novembra naj bi zaslišali tudi nekdanjega nogometaša in koprskega občinskega svetnika Mladena Rudonjo, ki je odkupil zemljišča v Valdoltri in jih nato prodal naprej.

STA


Najbolj brano