Prehod je bil preozek za dve voznici

Cestninska postaja Bazara je bila včeraj zjutraj preozka za voznici, ki sta vzporedno, z avtom ob avtu, zapeljali skoznjo. Prva se je ustavila nekaj metrov naprej, druga pa šele v Ajdovščini. Kazni bosta plačali obe.

Ne ena ne druga voznica nista popustili, ampak se vzporedno 
zrinili skozi (pre)ozek prehod. Foto: Dars
Ne ena ne druga voznica nista popustili, ampak se vzporedno zrinili skozi (pre)ozek prehod. Foto: Dars

PRIMORSKA > Včeraj ob pol petih zjutraj je silovito počilo na cestninski postaji Bazara na začetku hitre ceste od Vrtojbe proti Razdrtem. 26-letna Romunka je z avtom pripeljala iz Italije in nameravala nadaljevati vožnjo proti Razdrtem. Do cestninske postaje se je pripeljala po pasu za tovornjake, se nato za nekaj trenutkov ustavila, ko je ugotovila, kam mora zapeljati, pa naglo zapeljala na pas za osebna vozila.

Romunka je bila očitno tako zatopljena v iskanje pravega voznega pasu, da je spregledala, da se po njem cestninski postaji z avtom približuje 61-letna voznica. Voznici sta se z avtoma oplazili in z vzporedno vožnjo, z avtom ob avtu, prevozili cestninsko postajo ter podrsali tudi Darsovo kabino. Romunka se je po dogodku ustavila nekaj metrov naprej, 61-letna voznica pa je vozila vse do Ajdovščine, kjer so jo prestregli kasneje. Na cestninsko postajo so prihiteli novogoriški reševalci in gasilci, policisti pa so Romunki spisali kazen zaradi povzročitve prometne nesreče. Prav tako bodo kaznovali starejšo voznico, ker je odpeljala s kraja nesreče. Ta je kasneje poiskala zdravniško pomoč v ajdovskem zdravstvenem domu. DC


Najbolj brano