Prehiteval tovornjak in povzročil kaos na cesti

Cesta od Kozine proti Krvavemu Potoku je bila včeraj ponoči zaradi prometne nesreče zaprta skoraj pet ur. Nesrečo je povzročil tuji voznik, ki je v nepreglednem ovinku prehiteval tovornjak, na katerem so bili naloženi avtomobili. Tovornjak je trčil v brežino, kamor se je zaletel tudi povzročitelj nesreče. V drevo pa je treščil voznik avtomobila, ki je pripeljal nasproti in se je poskušal izogniti trku.

Nesrečo je povzroči voznik iz BiH, ki je  z enoprostorcem 
švicarske registracije prehiteval tovornjak. Foto: Zgrs Sežana
Nesrečo je povzroči voznik iz BiH, ki je z enoprostorcem švicarske registracije prehiteval tovornjak. Foto: Zgrs Sežana

KOZINA > Nesreča se je zgodila okoli 20.30, ko se je 65-letni voznik, državljan BiH, z avtom švicarske registracije peljal proti Krvavemu Potoku. Pred levim nepreglednim ovinkom je začel prehitevati tovorno vozilo, ki ga je vozil 25-letni voznik. Nasproti pa je ravno takrat pravilno pripeljal 22-letni italijanski voznik avtomobila. Ko je zagledal avto, ki mu prihaja nasproti, se mu je začel umikati desno, zapeljal je s ceste in trčil v drevo. Ko je videl, kaj se dogaja, se je tudi voznik hrvaškega tovornjaka začel umikati desno, tako da je s tovornjakom trčil v kamnito brežino. Vanjo je trčil tudi povzročitelj nesreče, ki je pred tem oplazil tovorno vozilo.

Trk je bil tako silovit, da je tovorno vozilo uničeno. Poškodovala so se tudi tri vozila, ki so bila naložena na tovornjaku in so se ob sunku zaletela druga v drugo. Po nesreči je zagorelo še pri izpušni cevi tovornega vozila. Požar so omejili policisti, ki so ga začeli gasiti z ročnimi gasilniki, nato pa so ga dokončno pogasili gasilci.

V nesreči je nastalo za približno 20.000 evrov škode. Policisti so so vse tri voznike preizkusili z alkotestom, ki pa je pokazal, da so vozili trezni. Državljanu BiH, ki je povzročil nesrečo, so policisti izdali plačilni nalog za 700 evrov. V nesreči se je laže poškodoval voznik tovornjaka, ki so ga oskrbeli sežanski reševalci.

Zaradi nesreče je bila cesta med Kozino in Krvavim Potokom zaprta do ene ure, obvoz so uredili čez Lipico. Posredovalo je pet gasilcev iz sežanskega zavoda za gasilno in reševalno službo in sedem prostovoljnih gasilcev iz PGD Materija. Vodja gasilske intervencije Alen Pale iz ZGRS Sežana je povedal, da so na poškodovanih vozilih odklopili akumulatorja in prečrpali gorivo iz rezervoarja tovornega vozila, počistili razlite tekočine in osvetljevali prizorišče nesreče.

Vlečna služba je najprej poskrbela za poškodovane avtomobile, tudi za tiste, ki so bili naloženi na tovornjaku, nazadnje pa so s ceste s posebnim vozilom dvignili še uničeno tovorno vozilo. Delavci cestnega podjetja pa so očistili cestišče.

SP


Najbolj brano