Pregon proti Rafu Klinarju je zastaral

Kazenski pregon zoper Rafa Klinarja, nekdanjega predstojnika urada za gospodarske javne službe na koprski mestni občini, zaradi zlorabe uradnega položaja je zastaral.

Kazenski pregon zoper Rafa Klinarja,  nekdanjega predstojnika urada za gospodarske  javne službe na koprski 
mestni občini, zaradi  zlorabe uradnega položaja  je zastaral.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Kazenski pregon zoper Rafa Klinarja, nekdanjega predstojnika urada za gospodarske javne službe na koprski mestni občini, zaradi zlorabe uradnega položaja je zastaral.  Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Koprski višji sodniki so zavrnili obtožbo in spremenili sodbo, s katero je bil Klinar obsojen na pogojno kazen. “Vesel sem, da se je ta agonija končala. Nisem in ne morem pa biti vesel, da se je končala na tak način, in sicer z zastaranjem. Kajti nisem naredil prav nič nezakonitega,” na sodbo višjih sodnikov pravi Klinar.

Pred letom dni je sodnica Danila Dobčnik Šošteršič Rafa Klinarja spoznala za krivega kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in ga obsodila na sedem mesecev pogojne zaporne kazni z dveletno preizkusno dobo. Klinar je na sodišču ves čas vztrajal, da ni kriv in da je ravnal transparentno, po pravilih in v skladu z zakonom, brez dogovarjanja. Prav to mu je očitalo koprsko tožilstvo. Leta 2009 naj bi pri oddaji del za dekorativno osvetlitev Tomšičeve ulice v Kopru zlorabil svoj položaj in svoji podrejeni med drugim naročil, naj izvede fiktiven postopek za oddajo javnega naročila. Lučke v Tomšičevi ulici so zagorele, še preden je občina za izvajalca izbrala podjetje Elektroinvest.

SP


Najbolj brano