Predstavljala je kremo, odšla je z nakitom

Včeraj popoldne je bila policija obveščena, da je neznana ženska v stanovanju starejše oškodovanke v Novi Gorici izkoristila zaupanje in trenutno nepazljivost starejše oškodovanke in ji ukradla zlatnino.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Policija je bila ob 12.41 s strani prijaviteljice obveščena, da se je v njenem stanovanju zglasila neznana ženska pod pretvezo, da jo pošiljajo iz zdravstvene ustanove z namenom predstavitve določene kreme. Neznanka je ob tej priložnosti izkoristila trenutno nepazljivost oškodovanke in z mize v kuhinji ukradla zlatnino (zlate prstane in verižico). Neznanka je kasneje odšla iz stanovanja z ukradenimi predmeti neznano kam in s krajo povzročila za približno tisoč evrov škode. Glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva bodo policisti podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Neznana ženska je bila čokate postave, temnejših kodrastih las, ki so ji segali do ramen, visoka približno 170 centimetrov, nosila je temnejša oblačila.

Ob navedenem primeru je bila policija včeraj, nekaj po 14. uri, obveščena še drugem podobnem dogodku v stanovanju v Novi Gorici. Tudi v tem primeru je neznana ženska pristopila k starejšemu občanu v njegovem stanovanju pod podobno pretvezo. Na njeno prošnjo ji je sicer občan dal nekaj evrov, nato pa je neznanka zapustila prostore stanovanja.

Policisti pozivajo vse občane, ki bi lahko policistom nudili kakršnekoli koristne informacije v zvezi z zgoraj navedeno neznano osumljenko, da pokličejo na znano telefonsko številko 113 oziroma policiste Policijske postaje Nova Gorica (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00, elektronski naslov: pp_nova_gorica.pung@policija.si) ali anonimni telefon Policije 080 1200.

V zvezi s tovrstnimi varnostnimi dogodki policisti ponovno opozarjajo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov z namenom preprečevanja morebitnega oškodovanja. Zelo pogosto se namreč dogaja, da so občani še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki nenapovedano prihajajo na njihove domove in jih ogovarjajo, da opravijo nakup, ponujajo različne storitve ali pa s pogovorom oškodovance zamotijo oziroma preusmerijo njihovo pozornost od objekta in premoženja. Nemalokrat so žrtve teh kaznivih dejanj starejše osebe, ki šele čez nekaj časa ugotovijo, da so bili žrtve premoženjskih kaznivih dejanj in to prijavijo Policiji, kar otežuje nadaljnjo preiskavo kaznivega dejanja. Pri tem velja poudariti, da neznancev ne spuščate v stanovanja, če so na vsiljivi, se počutite ogroženi in tako dalje. Neznane osebe je treba v teh primerih imeti vedno pod nadzorom, saj nepridipravi pogosto izkoristijo trenutno nepazljivost občanov in ukradejo vrednejše predmete. V primeru, če postanete žrtev kaznivega dejanja, lahko policistom pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu, opozarjajo na policiji.

Spletno uredništvo


Najbolj brano