Prometna nesreča zaprla predor Markovec v smeri Kopra (video)

Hitra cesta Izola-Koper v predoru Markovec je ponovno odprta. Včeraj okoli 16. ure se je namreč v predoru dvignila prikolica tovornjaka in poškodovala instalacije v predoru. Nastal je zastoj, nekateri voznik pa so začeli obračati in voziti v nasprotno smer, vse do Izole, so nam povedali na koprski policijski upravi.

Tovornjak je zapeljal v predor, kjer se je dvignila njegova 
prikolica in poškodovala instalacijo. Foto: Dars
Tovornjak je zapeljal v predor, kjer se je dvignila njegova prikolica in poškodovala instalacijo. Foto: Dars

KOPER > Na tovornjaku, ki ga je vozil voznik iz Postojne, se je med vožnjo samodejno dvignil keson in zadel ob napeljavo. Na Darsu so za Primorske novice povedali, da je poškodoval tretjega od šestih parov ventilatorjev v predoru. Del napeljave je padel na cesto, drugi del pa naravnost v prikolico tovornjaka, v tem delu predora so ugasnile luči. V nesreči se ni nihče poškodoval, je pa nastal dolg zastoj pred predorom. Policisti so sicer uredili obvoz po obalni cesti med Izolo in Koprom, a je v predoru ostalo ujetih več voznikov.

Medtem ko so nekateri zgledno počakali in ravnali v skladu s pravili, so številni drugi obrnili svoja vozila in začeli voziti v nasprotno smer proti Izoli, vse do prvega krožišča. Drugi vozniki so se jim morali umikati, nekateri, ki so se znašli na ozkem izolskem dovozu na hitro cesto, so po poročanju očividcev morali vzvratno voziti, da bi lahko ti, ki so kršili pravila, sploh prišli s hitre ceste.

Razmere so se umirile, ko so na kraj prišli policisti in so voznike spustili iz predora po levem voznem pasu.

Predor je bil zvečer še zaprt, vozniki so hitro cesto zapuščali na izvozu za Izolo in nadaljevali pot po starem - po obalni cesti - proti Kopru. SP


Najbolj brano