Pred strunjanskim krožiščem je danes dvakrat počilo

Danes zgodaj popoldne je dvakrat počilo v strunjanskem krožišču. Obe nesreči sta se končali le z manjšimi poškodbami in zvito pločevino. Zaradi druge nesreče so nastajali daljši zastoji, policisti so preusmerili promet prek Belega Križa. Pri Sežani pa se je poškodoval kolesar iz Trsta.

 Foto: STA
Foto: STA

STRUNJAN > Strunjansko krožišče je bilo danes popoldne dvakrat prizorišče prometnih nesreč. Prva se je zgodila okoli 12.50. 49-letni voznik iz Ivančne Gorice se je peljal od Belvederja proti Strunjanu, zaradi prekratke varnostne razdalje pa je trčil v avto, s katerim je pred njim vozila 47-letna voznica iz Portoroža, ki je pred krožiščem zmanjšala hitrost. Voznica je po nesreči tožila zaradi bolečin v vratu.

Čez uro se je na istem odseku zgodila še ena nesreča, a v obratni smeri. Pred krožiščem so stala vozila, ko je 42-letna voznica iz Izole pripeljala z Valete in trčila v avto 37-letne Koprčanke. Njeno vozilo je nato odbilo še v avto Pirančanke, ki ga je nazadnje odneslo še v avto voznika iz Mirna. V nesreči so se laže poškodovale povzročiteljica nesreče, voznica iz Kopra in njeni sopotnici. Odpeljali so jih v izolsko bolnišnico. Policisti so voznice in voznika preizkusili z alkotestom, ki je bil pri vseh 0,0 promila alkohola v krvi. Voznici iz Izole pa bodo policisti izdali plačilni nalog.

Danes, malo pred 11. uro, pa je na Stari poti pri Sežani pri spustu po gozdni poti padel 50-letni kolesar iz Trsta. Pri padcu si je zlomil ključnico. Oskrbeli so ga reševalci iz sežanskega zdravstvenega doma, posredovali pa so tudi sežanski gasilci. Tržačan je nato poiskal zdravniško pomoč v bolnišnici Katinara. SP


Najbolj brano