Pred diskoteko zasegli 84 tablet ekstazija

Pred izolsko diskoteko so policisti v noči s petka na soboto obravnavali dve kaznivi dejanji s področja prepovedanih drog. Najprej so zasegli 31 tablet ekstazija 18-letnemu državljanu Italije, nato pa še 53 tablet ekstazija 33-letnemu državljanu Slovenije. Prepovedano drogo so obema zasegli in jima odvzeli prostost, sledi jima kazenska ovadba.

Fotografija je simbolična. Foto: Dea
Fotografija je simbolična. Foto: Dea

PRIMORSKA > V isti noči so obravnavali tudi tri prekrške v zvezi s posedovanjem prepovedane droge. Zoper kršitelje so uvedli hitre postopke.

Zasegli rastlino in mlinček

V petek ob 1.52 so policisti v okolici Pirana ustavili avtomobil. Sopotnik na zadnjih sedežih je nekaj skril v hlače, zato so pri njemu opravili pregled osebe. Našli in zasegli so približno dva grama posušenih delcev rastlin. Sledi mu hitri postopek. Ker se je med postopkom pričel upirati, so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva. Sledi mu še plačilni nalog. V nadaljnjem postopku je druga sopotnica policistoma izročila mlinček, na katerem so bili sledovi posušenih rastlinskih delcev. Predmet so ji zasegli, zoper njo sledi ustrezen ukrep po opravljeni analizi.

Iz hiše izginila zlatnina in denar

V noči s petka na soboto je v Pobegih nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastniku je ukradel zlatnino in denar, oškodovan pa je za približno 5000 evrov.

Vlomili v lokal in odnesli denar

V Kopru so v noči s petka na soboto vlomili v gostinski lokal, kjer je iz blagajne izginilo 270 evrov.

Pešec se je huje poškodoval

V petek ob 10.03 je bila policija obveščena, da je padel motorist na stari cesti proti Bertokom. Policisti so ugotovili, da je 66-letnik iz Prad peš prečkal Istrsko cesto, takrat pa je iz Bertokov proti Kopru pripeljal 28-letni voznik motornega kolesa, prav tako iz Prad, in trčil v pešca. Oba sta padla po tleh. Z reševalnim vozilom so ju odpeljali v izolsko bolnišnico. Pri obravnavi prometne nesreče so policisti ugotovili, da je za nesrečo odgovoren pešec, ki je prečkal cesto, ne da bi se prej prepričal, ali lahko to varno stori. Motorist se je v nesreči lažje poškodoval, pešec pa huje. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Iz hiše ukradel kolo s pomožnim motorjem

V Kopru je v petek nekdo z dvorišča stanovanjske hiše ukradel kolo s pomožnim motorjem znamke piaggio zip 4. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Vozilo so mu zasegli

V petek zvečer so policisti pred krožiščem v Bivju ustavili 18-letnega voznika motornega kolesa, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Motorno kolo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Premetal notranjost hiše

V noči s petka na soboto je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo v Pobegih. Premetal je notranjost, vendar po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

Iz stanovanja ukradel denar

V Portorožu je nekdo v soboto iz stanovanja v pritličju ukradel hranilnik v obliki delfinčka, v katerem so bili kovanci v vrednosti 100 evrov, ter kuverto, v kateri je bilo 50 evrov.

Kradli iz garderobe bazena

V nedeljo med 11. in 12.40 je iz garderobe bazena v Žusterni nekdo ukradel 50 evrov. Oškodovanec je podal predlog za pregon.

Prometna nesreča v Pobegih

V nedeljo ob 15.41 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Pobegih. Povzročila jo je 37-letna voznica avtomobila iz Kopra, ki je vozila iz Kopra proti Sv. Antonu. Z leve se je v isto smer vključil na glavno cesto 73-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem iz Pobegov. 20 metrov naprej od odcepa, po tem, ko se je motorist že vključil na glavno cesto, je v zadnji del mopeda trčila voznica avtomobila in ga zbila po tleh. Lažje poškodovanega so odpeljali v bolnico Izola. Povzročiteljici je alkotest pokazal 0,41 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Izrečena ji je bila prepoved nadaljnje vožnje, sledi ji obdolžilni predlog.

Iz lope odnesel grablje in gred

V Smokvici je nekdo v nedeljo domačinu iz lope z orodjem ukradel grablje za seno in pogonsko gred. Oškodovan je za 500 evrov.

Napihal je

V nedeljo ob 20.54 so policisti pri Materiji ustavili 57-letnega voznika avtomobila z Reke. Rezultat alkotesta mu je pokazal 1,08 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Odredili so mu pridržanje in podali obdolžilni predlog.

NR


Najbolj brano